Antikvariaatti saattaa yllättää

Helsingin Kirjamessuilla voit tutustua paitsi uutuuskirjoihin myös antikvariaatti -alueen aarteisiin. Suositulla Antikvaaristen Kirjamessujen alueella pääset sukeltamaan samalla kertaa yli 50 yrityksen valikoimiin ja tekemään todellisia kirjalöytöjä.

Antikvariaatti -kirjamessuilla on jo lähes kolmenkymmenen vuoden perinne. Pienelle keräilijä¬piirille suunnatusta hieman yli tuhannen kävijän tapahtumasta messut ovat kasvaneet ja yhdistyminen Helsingin kirjamessuihin, joka toi antikvariaatit entistä paremmin myös suuren yleisön tietoisuuteen.

Tuhannet ja tuhannet antikvariaatti -kirjat odottavat uusia, hyviä koteja. Antikvaarisiin Kirjamessuihin tutustumiseen kannattaa varata aikaa, sillä valikoiman runsaus saattaa aidosti yllättää. Lisäksi messuilla on näyttely vanhojen aikakausilehtien kansista, sekä postimerkki -näyttely.

Jos haluat varmistua jonkin yksittäisen kirjan arvosta tai keskustella vanhoihin kirjoihin tai niiden hoitoon ja säilytykseen liittyvistä asioista, on siihenkin mahdollisuus Helsingin kirjamessuilla. Paikalla on lisäksi kirja-arviointia.

 

Mikä on antikvariaatti?

Yhä hektisempi mediamaailma ja kustantajien varastonhallinnan tehostuminen ovat johtaneet siihen, että uuden kirjan käyttöikä lyhenee jatkuvasti. Osa uutuuskirjoista muuttuu jälleenmyyntiä ajatellen epäkurantiksi, mutta toisaalta antikvariaatit ovat ainoita paikkoja, joista loppuunmyytyjä teoksia voi löytää. Juuri tässä näkyy antikvariaattien suurin roolin tulevaisuudessa: kun kirjakaupat keskittyvät myymään samana vuonna ilmestyneitä uutuuksia, tarjoaa antikvariaatti kaiken julkaistun kirjallisuuden. Käytännössä tietyn vanhemman kirjan löytäminen saattaa vaatia aikaa ja työtä, mutta lähes kaikki kirjat löytyvät antikvariaateista.

Kirjan ikä ei riitä tekemään siitä arvokasta: vaikka kirja on vanha – ja mahdollisesti harvinainenkin – ei se ole kallis, jos sitä kaipaavat asiakkaat ovat vielä harvinaisempia. Tästä syystä 50-luvun alun Aku Ankat ovat huomattavasti kalliimpia kuin 1800-luvun virsikirjat. Lisäksi vanhaa uskonnollista kirjallisuutta on säilynyt paljon, perinnönjaoissa perheraamatut ja virsikirjat harvoin päätyvät roskikseen tai saunanuuniin. Sitä vastoin tilapäisjulkaisuiksi tarkoitetut tai mielletyt lehdet ja pienpainatteet usein hävitetään lukemisen tai käytön jälkeen. Harva on aikanaan säilyttänyt vanhoja mainoksia tai vaikkapa sota-ajan propaganda¬julkaisuja.

 

Samaan aikaan myös postimerkki -näyttely!

Oli antikvariaatti sinulle tuttu tai ei, tule siis Helsingin Kirjamessuille tutustumaan laajaan valikoimaan! Jos haluat lisätietoja sekä tarjouksia messuista etukäteen, liity Kirjamessujen messuklubiin.

Kirjamessujen Messuklubiin