Skip to content

Helsingin Kirjamessut
22.–25.10.2020

Yrityksille
Liity messuklubiin

 

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuudenarvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi – ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, suvaitsevainen tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Tärkeimmät kirjamessujen arvot ovat suvaitsevaisuus, vastuullisuus, ihmisarvon kunnioittaminen ja sananvapaus.

Helsingin Kirjamessut keräsivät ennätysmäärän kävijöitä loppuvuoden hienoimpaan tapahtumaan! Kiitos kaikille yli 90 000 kävijälle! Katso alta tunnelmia vuoden 2019 tapahtumasta.

 


Neljän päivän aikana Messukeskuksen lavoilla esiintyy yli 1100 kirjailijaa, taiteilijaa, poliitikkoa ja vaikuttajaa. Messuilla nähdään lähes kaikki kirjavuoden merkittävimmät suomalaiset kirjailijat ja lähes 40 kansainvälistä kirjailijavierasta. Tämän vuoden teemamaa on Ranska. Koko perheelle suunnatun lastenalueen ohjelmatarjonta osallistaa ja viihdyttää kaikenikäisiä.

Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään  Viini ja Ruoka -tapahtuma. 

Teemamaa Ranska

Tämän vuoden teemamaa  Ranska  on tuhansien keskustelujen maa. Esillä on niin ranskalaista kirjallisuutta kuin kulttuuriakin. Ranska on näkyvästi esillä syksyn kirjasadossa ja näistä kirjoista piirtyy monipuolinen kuva maasta, jossa keskustellaan avoimesti maailmanlaajuisista teemoista.

Teemamaan ohjelma

Kansainväliset kirjailijavieraat

Tapahtumaan tulee lähes 40 kansainvälistä kirjailijavierasta, joista 15 on Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintojen finalisteja. Paikan päällä nähdään muun muassa Sinä päivänä -menestysromaanista tunnettu englantilainen David Nicholls.

Kansainväliset vieraat

900 ohjelmaa – 14 lavaa

Messukeskuksen lavat on nimetty eri kaupunginosien mukaan ja niillä nähdään lähes kaikki vuoden merkittävimmät suomalaiset kirjailijat. Nuoret esikoiskirjailijat, joita on ennätysmäärä, nousevat tunnettujen kirjailijoiden rinnalle. Tapahtumassa myös jaetaan huomattava määrä kirjallisuuspalkintoja.

Koko ohjelma

Lukupiirit kutsuvat keskustelemaan

Suositut lukupiirit tulevat taas ja mukana on peräti neljä esikoiskirjailijaa. Tänä vuonna lukupiireihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lukupiirien kirjat ja kirjailijat

Kirjamessujen klubilaisena kuulet kaikki uutiset ensimmäisenä ja saat sekä alennuksia että etuja.

Liity Kirjamessujen klubiin

#kirjamessut
Kirjamessut Facebookissa

Antikvariaatit

Houkutuksia tarjoilee myös antikvariaattialue, jossa tuhannet kirjat odottavat uusia koteja.

Tutustu alueeseen

Levyt

Useat eri levydivarit tuovat Levymessuille aarteensa ja keräilyharvinaisuudet.

Katso levydivarit

Postimerkit

Postimerkkimessujen oheisohjelmaan kuuluu muun muassa Postihistoriallisen yhdistyksen SREV-seminaari.

Lue lisää

Viini ja Ruoka

Kirjamessujen lipulla pääset myös vuoden herkullisimpaan tapahtumaan. Viini ja Ruoka on nyt entistä suurempi.

Siirry Viini ja Ruoka -tapahtumaan

Helsingin Kirjamessuilla kuulet tuoreet kirjavinkit muun muassa kirjallisuusbloggaajilta. E kirja on vuosi vuodelta suositumpi, ja niitä on esillä usealla messuosastolla. Kun kätesi ovat sidotut, uppoudu äänikirjan maailmaan. Uutuuskirjojen lisäksi messuilla kannattaa tutustua myös antikvariaatti -alueeseen, jonka runsas valikoima saattaa yllättää!