Skip to content

Antikvariaatit
Helsingin
Kirjamessuilla

Antikvaariset Kirjamessut

Helsingin Kirjamessuilla voi tutustua uutuuskirjojen lisäksi antikvariaattien tarjontaan. Suosittu antikvariaattialue esittelee samalla kertaa kymmenien yritysten valikoimat – antikvariaattien aarteita, keräilykappaleita ja klassikoita. Vuosittain alue kerää ison joukon kirjanystäviä tutkimaan osastojen notkuvia kirjahyllyjä, teoksia on myynnissä noin 100 000 kappaletta. Messukäynnille kannattaakin varata runsaasti aikaa!

Tarjontaa sovelletaan kävijöiden mukaan. Nyt tarjolla on paljon luettuja kirjoja monipuolisesti kaunokirjallisuudesta tietokirjoihin. Messuilta voi tehdä täsmälöytöjä tai löytää kirjoja, joita ei koskaan tiennyt edes kaipaavansa. Kirjat on sijoitettu usein aihepiireittäin ja ovat mahdollisuuksien mukaan aakkosjärjestyksessä. Myös henkilökunta auttaa mielellään.

 

Perinteikäs tapahtuma

Antikvaarisilla Kirjamessuilla on jo yli kahdenkymmenen vuoden perinne. Antikvaariset Kirjamessut Helsingin Kirjamessujen yhteydessä järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa vuosittain, nyt jo 23. kerran.

Pienelle keräilijäpiirille suunnatusta hieman yli tuhannen kävijän tapahtumasta on kasvanut suuri kokonaisuus ja merkittävä osa Helsingin Kirjamessuja. Yhä hektisempi mediamaailma ja kustantajien varastonhallinnan tehostuminen ovat johtaneet siihen, että uuden kirjan käyttöikä lyhenee jatkuvasti. Antikvariaattialueelta etsitään kirjoja, joita ei enää myydä kirjakaupoissa. Osa asiakkaista on keräilijöitä, mutta suurin osa on lukijoita, jotka tulevat etsimään hyvää luettavaa ja fiilistelemään vanhojen kirjojen pariin.

 

Lautapelinäyttely ja kirja-arviointia

Suomen Antikvariaattiyhdistys ry:n osastolla (6u50) on tänä vuonna näyttely suomalaisista lautapeleistä. Siellä kuullaan lauantaina 28.10. klo 13 esitelmä lautapelien historiasta ja mekaniikoista,. Näyttelyn on koonnut Mika Suominen. Erittäin laajasta alueesta tähän näyttelyyn on valittu kaksi aihepiiriä: Helsinki- ja Kirjallisuus-aiheiset lautapelit. Osastolla on myös kirjojen arviointipiste, jossa on päivystys erityisesti viikonlopun aikana.