Skip to content
×

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Gaudeamus Oy

info@gaudeamus.fi

Helsingin yliopiston omistama Gaudeamus on yksi maamme johtavista tiedekustantamoista, joka palvelee koko suomalaista tiedeyhteisöä ja tieteestä kiinnostunutta laajaa lukijakuntaa.

Tervetuloa tutustumaan kirjoihimme ja messutarjouksiimme verkkokaupassamme. Tarjoamme messutarjouskirjoihin ilmaisen toimituksen aina 8.11. asti.

Laajenna maailmankuvaasi – lue hyvä kirja.

Vieraile sivustolla

Helsingin yliopiston omistama Gaudeamus on yksi maamme johtavista tiedekustantamoista, joka palvelee koko suomalaista tiedeyhteisöä ja tieteestä kiinnostunutta laajaa lukijakuntaa.

Tervetuloa tutustumaan kirjoihimme ja messutarjouksiimme verkkokaupassamme. Tarjoamme messutarjouskirjoihin ilmaisen toimituksen aina 8.11. asti.

Laajenna maailmankuvaasi – lue hyvä kirja.

Tervetuloa Gaudeamuksen virtuaaliselle messuosastolle

Haluamme tarjota vieraillemme verkkokirjamessuilla yhtä laadukkaita tietokirjaelämyksiä kuin edellisinäkin vuosina. Siispä luvassa on erinomaisen kiinnostavaa ohjelmaa sekä hurjasti hyviä messutarjouksia.

Tervetuloa messuille!

Image
Image

Messuosastomme on perinteisesti ollut pullollaan kirjoja ja vieraamme ovat viihtyneet notkuvien pöytien ääressä tehden monenlaisia löytöjä.

Olemme keränneet suosituimmista kirjoistamme nyt valtavan, yli 250 teoksen messutarjousvalikoiman verkkokauppaamme. Tarjoukset ovat voimassa 19.10.-8.11. ja tarjoamme kaikille messuostoksille toimituksen ilman postikuluja.

 

Sukella messutarjousten sekaan

 

Gaudeamuksen messuohjelmaa

Image

Torstai 22.10.

Klo 15.00–15.30, Esplanadi-lava
Marke Ahonen: Oopiumia ja ajatusharjoituksia
Millaisia olivat antiikin käsitykset kulkutaudeista, mielenterveydestä, unesta, seksuaalisuudesta, sairauksien hoidosta, viinistä ja lääkeaineista kuten kanelista ja oopiumista? Apua kärsimyksiin haettiin niin lääketieteestä kuin filosofiastakin. Esko Juhola (Kirjamies-blogi) haastattelee.

Image

Perjantai 23.10.

Klo 11.00–11.30, Senaatintori-lava
Hanna Mattila & Jari Lyytimäki: Elämän verkko

Luonnon monimuotoisuus on kukoistavan elämän perusta ja takaa puhtaan ilman, veden ja ravinnon. Sen vaarantuminen on kuitenkin jäänyt ilmastonmuutoskeskustelun varjoon, vaikka nämä kaksi ilmiötä ovat tiiviisti kytköksissä toisiinsa. Ohjelmassa selviää, miksi biodiversiteettiä tarvitaan ja miten sitä voidaan lisätä. Voimme edistää monimuotoisuutta niin päättäjinä, yksityisinä kansalaisina kuin talouselämän vaikuttajina. Haastattelijana Minna Pyykkö.

Image

Klo 17.30–18.00, Töölö-lava
Petri Paavilainen: Kuinka ajatukset syntyvät (Tiedetori-ohjelma)
Pystyykö kognitiivisia toimintoja paikantamaan aivojen eri osiin? Onko uskonnollisia kokemuksia mahdollista tuottaa aivotoimintaan keinotekoisesti vaikuttamalla? Voiko hypnoosista olla apua mielenterveyden ongelmien, kuten pelkotilojen ja riippuvuuksien, hoidossa? Aivotutkimuksen läpimurrot ovat nähtävillä mitä moninaisimmilla ihmiselämän osa-alueilla. Petri Paavilainen on kognitiivisen neurotieteen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Haastattelijana Ulla Järvi.

Image

Klo 18.00–18.30, Esplanadi-lava
Timo R. Stewart: Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys
Tätä tarinaa et usko todeksi! Vuonna 1911 salaperäiset kaivaukset Jerusalemissa päättyvät suureen mellakkaan ja kansainväliseen mediakohuun. Myllerryksen keskeltä löytyy suomalainen runoilija Valter Juvelius, joka retkikuntineen etsi alueelta Vanhassa testamentissa mainittua myyttistä liitonarkkia. Haastattelijana Anna-Liisa Haavikko.

Image

Lauantai 24.10.

Klo 14.00–14.30, Esplanadi-lava
Petteri Pietikäinen: Kipeät sielut
”En minä hullu oo, sielu vaan on kippee.” Mielisairaaloihin, laitoshoitoon ja niiden ulkopuolelle vievät koskettavat tarinat avaavat hulluiksi, hermostuneiksi ja haitallisiksi kutsuttujen potilaiden kokemuksia Suomessa autonomian ajasta 1950-luvulle. Pekka Sauri haastattelee.

 

 

Image

Klo 16.00–16.30, Senaatintori-lava
Satu Lidman: Taivas ja syli
Taivas ja syli on kertomus kärsimyksestä, kapinasta ja anteeksiannosta, kumppanin rakastamisesta ja pelkäämisestä. Satu Lidman tarkastelee tutkimuksessaan parisuhdeväkivaltaa vanhoillislestadiolaisen naisen kokemuksen kautta ja pohtii sen kytköksiä yhteisöllisyyteen. Samalla väkivaltaa ja sen ylisukupolvisuutta käsitellään laajemmin, osana sukupuolittuneiden valtasuhteiden sekä auttamisjärjestelmän historiaa ja nykyhetkeä. Haastattelijana psykoterapeutti Pertti Hakkarainen.

Image

Klo 16.30–17.00, Senaatintori-lava
Niko Eskelinen: Raskas perintö
Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimasti, mutta kaikki eivät ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen. Ylisukupolvisesta huono-osaisuudesta kärsiville kertyy takamatkaa suureen enemmistöön nähden. Kuinka kierre saataisiin katkaistua? Anna-Liisa Haavikko haastattelee.

Image

Sunnuntai 25.10.

Klo 13.00–13.30, Töölö-lava
Ilkka Niiniluoto: Tekniikan filosofia
Tekniikka on läsnä kaikkialla ja säätelee yhteiskunnan kehitystä. Auttaako se ihmiskuntaa kukoistamaan vai ajaako se maapallon kohti tuhoa? Digitalisaation ja tekoälyn myötä tekniikan kehityksen hallittavuus on noussut kohtalonkysymykseksemme. Akateemikko Ilkka Niiniluoto pohtii, kuinka kehitystä suunnattaisiin vastuullisesti kohti hyvää elämää. Haastattelijana Leena Kaakinen.

 

Image

Klo 17.30–18.00, Senaatintori-lava
Risto Saarinen: Oppi toivosta
Suurten mullistusten ja uhkien edessä ihmiskunta tarvitsee toivoa entistä enemmän. Ajatus toivosta tarjoaa myönteisiä mahdollisuuksia toimia ja elää. Miten voimme rakentaa sitä tulevaisuutta varten ja toisaalta tukeutua siihen ilmastonmuutoksen edessä? Haastattelijana Antti Kiuru.

Kirjasyksy 2020

Upea kirjasyksy on taas täällä ja se on tuonut mukanaan jännittäviä, koskettavia ja silmiä avaavia lukuhetkiä. Monipuolisessa uutuuskattauksessamme kuljetaan historian vähän kartoitettuja polkuja, pohditaan vallan ja politiikan solmukohtia sekä ratkaistaan ihmiskunnan ehkä suurinta ongelmaa, väärinymmärrystä.

Kanava-palkinnon 2013 Hulluuden historia -kirjallaan voittaneen Petteri Pietikäisen Kipeät sielut tarkastelee mielenterveyden häiriöiden hoidon koskettavaa historiaa Suomessa, historioitsija Charlotta Wolff avaa ovet suomalaisten suurkauppiaiden elämään teoksessaan Edelläkävijät, ja poliittisen historian tutkija Timo R. Stewart kertoo uskomattoman tositarinan liitonarkin etsimisestä kirjassaan Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys. Lisäksi Tieto-Finlandia-ehdokkaanakin ollut Arto Mustajoki ilahdutti meitä uudella tuotannolla. Muun muassa Venäjästä aiemmin kirjoittanut Mustajoki etsii kiehtovassa Väärinymmärryksiä-uutuudessaan ratkaisuja kommunikaatio-ongelmiin ihmisten välillä.

Pimenevät illat toivat mukanaan ajankohtaista ja tutkittua tietoa myös aivotutkimuksesta, Ruotsin kuninkaan Kustaa II Aadolfin vaiheista ja monesta muusta aiheesta. Miksi Kyllikki Saaren murha muistetaan edelleen? Miten neuvostoliittolaiset pääsivät käsiksi haluttuun länsimuotiin? Entä kuinka työelämän tehokkuusajattelu näkyi jo sotienjälkeisessä Suomessa? Lisäksi vuoden alussa käynnistynyt Tiedekulmapokkari-sarja sai jatkoa Kuka maailmaa hallitsee? -kakkososan myötä.

Tutustu syksyn kirjoihin >>

Image
Image

Tilaa uutiskirje

Haluatko uutisia meiltä?

Tilaa Gaudeamuksen uutiskirje ja kuulet ensimmäisten joukossa uutuuskirjoistamme, tapahtumistamme sekä verkkokauppamme tarjouskampanjoista.

Tilaa uutiskirje >>

Katalogi