Skip to content

Asiakastarina: Rosebud

Haastattelussa: Aino Torttila

Rosebud palaa Helsingin Kirjamessuille vuodesta toiseen

Olemme olleet mukana jokaisilla Helsingin Kirjamessuilla, ja ne ovat ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista! Myynnit ja näkyvyys messuilla ovat isossa roolissa Rosebudin liiketoiminnassa, mutta tärkein anti on kuitenkin messujen ilmapiirin lumo sekä kohtaamiset asiakkaiden ja kollegojen kesken. Yhden tiiviin viikon aikana kaikki syksyn mittaan ja syksyä varten tehty työ tulee näkyväksi ja saa merkityksen. On motivoivaa saada tuntea kirja-alan yhteisöllisyys ja nähdä niin konkreettisesti lukijoiden innostus ja harras kiinnostus kirjoja kohtaan.

 

Onnistumisia asetetuissa tavoitteissa

Tavoite on vuodesta toiseen rakentaa messuosastosta aina entistä toimivampi, saada paikalle kiinnostavaa ohjelmaa tärkeistä aiheista sekä päästä myyntiluvuissa edellisen vuoden tasolle tai mieluiten sen yli. Onnistuimme näissä tavoitteissa tänä vuonna hyvin ja samalla jälleen on sopivasti kehityskohteita mielessä ensi vuotta ajatellen.

Kirjamessuilla saa mahdollisuuden tavata sekä uusia että vanhoja asiakkaita, ja mikä ihmeellisintä, kaikki ovat tulleet paikalle kirjojen takia! Jokaisilla messuilla tulee luotua myös uusia kontakteja sekä tavattua niitä vanhojakin tuttuja, joiden kanssa näemme vain kerran tai pari vuodessa. Monet sähköposteista tutut nimet saavat kasvonsa messuviikon aikana.

 

Nousevat tuotteet

Erityisesti kaunokirjallisuutta myydään vuosi vuodelta enemmän englanninkielisenä. Kaikki kiinnostus kirjoihin on tietysti positiivista, mutta suomen kielen kannalta kehitys voi olla myös ongelmallista. Vakavan tietokirjallisuuden näkyvyys on hyvin tärkeä osa liiketoimintaamme, ja onneksi sen ovat meiltä asiakkaat myös hyvin löytäneet.

 

Kohtaamisten merkitys on suuri

Moni asiakas löytää meidät messuilta ensimmäistä kertaa. Kohtaamiset niin lukijoiden, kirjailijoiden, kustantajien kuin muiden kirjakauppiaidenkin kanssa ovat toimintamme kannalta erittäin merkittäviä. Moni uusi idea ja yhteistyö on lähtenyt messujen aikana tehdyistä kontakteista, käydyistä keskusteluista tai saadusta palautteesta.