Ysiluokkalaiset ilmaiseksi Helsingin Kirjamessuille!

Helsingin Kirjamessut haluaa innostaa nuoria lukemaan enemmän. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kutsumme yhdeksäsluokkalaiset tänä vuonna messuille ilmaiseksi.

Tulosta maksuton lippu yksittäiselle oppilaalle

Tulosta maksuton lippu oppilasryhmälle

Täytä lippuun tiedot (oppilaan nimi, koulun nimi, äidinkielen opettajan nimi, sähköpostiosoite ja allekirjoitus) jo ennakkoon. Tietoja käytetään vain sisäänpääsyn valvontaan ja virallisen kävijämäärän laskemiseen.

Täytetty lippu oikeuttaa kertakäyntiin Helsingin Kirjamessuilla torstaina, perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina. Maksuttomia lippuja voi käyttää ainoastaan yhdeksäsluokkalaisten ja luokan mukana tulevan opettajan sisäänpääsyyn (ei siis esim. vanhempien tai muiden aikuisten sisäänpääsyyn).

Oppilaiden on mahdollista käyttää maksuton lippunsa myös itsenäisesti, jolloin messuvierailu tapahtuu vanhempien vastuulla.

Ohjelmaa ja tehtäviä messuilla

Torstaina ja perjantaina ysiluokkalaisten on mahdollista osallistua messuilla Äidinkielen opettajain liiton ja Suomen tietokirjailijat ry:n järjestämään Suunnista kirjaan -ohjelmaan. Tehtävälomake on tulostettavissa alta. Myös muut luokka-asteet voivat aiempien vuosien tapaan hakea mukaan Suunnista kirjaan -ohjelmaan ÄOL:n kautta.

Tulosta Suunnista kirjaan -tehtävälomake

 

Yläkoululaisille suunnattua ohjelmaa järjestetään messuilla kaikkina päivinä. Suositulla KirjaKallio-lavalla Kallion ilmaisutaidon lukion opiskelijat haastattelevat tämän hetken mielenkiintoisimpia kirjailijoita ja vaikuttajia. Haastattelujen lisäksi ohjelmassa on paneelikeskusteluja ajankohtaisista aiheista.