Skip to content

Kotimaisia huippunimiä

Helsingin Kirjamessut ohjelmalavoilla nähdään kotimaisia huippukirjailijoita.

TUTUSTU TAPAHTUMAN KOKO OHJELMAAN

 

Kari Hotakaisen uutuuskirja Tarina on terävä kuvaus Suomesta, jossa Maaseutu on muutettu Virkistysalueeksi ja kaikki asuvat Kaupungissa. Kun kaikille ei riitä asuntoja, alkaa raaka pudotuspeli. Asunnon saavat vain parhaiden tarinoiden kertojat.

Tarina – 25.10. klo 15:00 – 15:30 – Senaatintori

Terhi Kokkosen kirjassa Rajamaa Twin Peaks kohtaa Nukkekodin trillerimäisessä esikoisromaanissa. Rajamaa on vahvatunnelmainen, psykologinen romaani ihmisistä poikkeusolosuhteissa. Se pitää lukijan pihtiotteessaan ja lähettää kylmiä väreitä sivu toisensa jälkeen.

Rajamaa – 24.10.klo 15:00 – 15:30 – Senaatintori

Tommi Kinnusen odotetussa Ei kertonut katuvansa -romaanissa ollaan keskellä avaraa erämaata, tien päällä, vapaana suljetuista huoneista, joissa oli tilaa vain miesten myrskyäville tunteille. Ei kertonut katuvansa on vaikuttava romaani pelosta ja luopumisesta, mutta myös naurusta ja silloin tällöin tuikkivasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.

Ei kertonut katuvansa 24.10.klo 14:30 – 15:00 – Senaatintori

Pintaremontti on Miika Nousiaisen riemastuttava komedia hyvinvointi-ihmisten pahoinvoinnista – hautajaisista häihin. Nousiainen kuvaa valloittavasti yksinäistä Samia, ripustautuvaa äitiä, lapsettomuudesta kärsivää sisarta. Perhettä, jonka on viimein kohdattava hiertävät asiat.

Pintaremontti 22.10. klo 16:00 – 16:30 – Senaatintori

Historian jännät naiset – Merirosvoja, meedioita, varkaita ja vakoojaprinsessoja on Maria Petterssonin kirja historian voimanaisista, joista monikaan ei ole kuullut.

Historian jännät naiset – 22.10. klo 15:30 – 16:00 – Senaatintori

Kjell Westön Tritonus kertoo maailmankuulusta suomalaiskapellimestarista, joka on saavuttanut urallaan kaiken, mutta jokin hiertää. Onko hän jo laskeva tähti? Tritonus on tummasävyinen kertomus musiikin ja ystävyyden voimasta, unettomuudesta ja pimeän pelosta.

> Tritonus – 22.10. klo 15:00 – 15:30 – Senaatintori