Kirjallinen Bisnesaamiainen

Helsingin Kirjamessujen torstaiaamu on omistettu taloutta ja työelämää käsittelevälle ohjelmalle. Torstaina 26.10. klo 10‒12 messuilla puhutaan mm. johtamisesta, innovaatioista ja sijoittamisesta. Aamupäivän aikana on yhteensä parikymmentä bisnesaiheista keskustelua.

Ennen messujen alkua torstaina 26.10. klo 8.30–10.00 Helsingin Kirjamessut ja Kauppalehti Optio järjestävät Messukeskuksen Fazer Caféssa Kirjallisen Bisnesaamiaisen. Aloita messupäiväsi herkullisella buffet-aamiaisella ja kuuntele samalla, kun tietokirjailija, liike-elämän vaikuttaja Lenita Airisto, Elinkeinoelämän Valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, valtakunnansovittelija Minna Helle ja Danske Bank Oyj:n toimitusjohtaja Risto Tornivaara kertovat itselleen tärkeistä kirjoista. Keskustelua vetävät Kauppalehti Option Jenny Jännäri ja Helsingin Kirjamessujen Jan Erola.

Lippu Bisnesaamiaiselle maksaa 39 €/henkilö (sis. ohjelmallisen buffet-aamiaisen sekä sisäänpääsyn messuille). Lippuja voi ostaa Messukeskuksen verkkokaupasta keskiviikkoon 25.10. saakka.

 

Bisnestalk jatkuu messuilla

Kirjamessut avautuvat torstaina heti Bisnesaamiaisen jälkeen klo 10.00. Seuraavien parin tunnin ajan lavat ovat täynnä taloutta ja työelämää käsittelevää ohjelmaa.

Esimerkkejä aamupäivän ohjelmasta:

  • Inspiroitunut – opas innostavan ja vuorovaikutteisen johtamisen taitoihin. Petteri Kilponen antaa käytännönläheisiä vinkkejä tulevaisuuden johtajuuteen.
  • Ideoiden Suomi – 35 maailmaa muuttavaa innovaatiota. Kirjan toimittajat Paula Havaste ja Jussi Sippola puhuvat tekoälytutkija Timo Honkelan kanssa: Miten maailmaa muuttavat ideat syntyvät ja miten niitä toteutetaan?
  • Mitä tulevaisuuden asiakas haluaa. Futuristi Elina Hiltunen avaa nykykuluttamisen ilmiöitä ja käy läpi kuluttamisen tulevaa muutosta.
  • Startup-sijoittaminen. Antti Parviainen johdattaa uudentyyppiseen yrityssijoittamiseen. Ilmiöiksi nousseet menestystarinat, kuten Tesla, Spotify ja Über, kannustavat startup-sijoittamiseen myös kotimaassa.
  • Suosioharha – Sijoittaminen on taitolaji. Ekonomisti Mika Hyttinen porautuu perinteisten sijoitustuotteiden suosioharhaan ja ohjeistaa parempaan sijoittamiseen.
  • Menesty tyylillä – bisnespukeutumisen uusi aika. Toimittajat Jani Niipola ja Minna Kiistala opastavat pukeutumaan tyylikkäämmin ja vaivattomammin. Mikä asu myy ja millainen pukeutuminen viestii ammattimaisuutta?

Lisää keskusteluja taloudesta

Keskustelu taloudesta ja työelämästä jatkuu kirjamessuilla myös torstaiaamupäivän jälkeen. Tässä muutama tärppi:

  • Torstaina klo 17.30 Tommi Melander haastattelee kahta aikamme mielenkiintoisinta yhteiskunnallista ajattelijaa Tommi Uschanovia ja Juhana Vartiaista. Käsittelyssä talouskeskusteluissa vaikuttavat ennakko-oletukset, virhepäätelmät ja myytit.
  • Perjantaina klo 18.30 Sixten Korkman vetää keskustelun maailman taloudellisesta ja poliittisesta tilasta sekä Suomen haasteista.
  • Työelämä muuttuu – vai muuttuuko? Lauantaina klo 16.00 paneelikeskustelussa aiheesta kirjoittaneet Tapio Bergholm, Mika Helander, Sanna Saksela-Bergholm ja Juha Antila.

 

Katso kaikki taloutta ja työelämää käsittelevät ohjelmat