Lastenkirjat

Helsingin Kirjamessut tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Uusitulla lastenalueella on runsaasti ohjelmaa lapsille, varhaisnuorille ja lasten vanhemmille. Kustantamoiden osastoilta ja lastenalueen myyntipisteestä voit hankkia uusimmat lastenkirjat edulliseen messuhintaan.

Kirjamessujen lastenalue muodostuu tänä vuonna kolmesta ohjelmapisteestä.

Tarina-lava tarjoaa ohjelmaa pääasiassa alle kouluikäisille. Siellä järjestetään päivittäin ihania lukuhetkiä. Luvassa on myös musiikkia, kuten Hilla ja Liisi -musiikkisatu ja Freija-yhtyeen laululeikkejä.

Magia-lava on suunnattu jo lukemaan oppineille. Siellä mm. vinkataan kiinnostavaa lukemista tietokirjoista ja eri vuosikymmenten suosikeista.

Lasten puuhanurkassa touhutaan yhdessä: ohjelmassa on mm. Soturikissat-puuhapaja, Molla Millsin virkkauspaja, tiedeleikkejä pikkututkijoille, salapoliisituokio ja silkkimassa-ilmapallojen askartelua Onnelin ja Annelin tapaan.

Lastenalueelle tulee myös Harry Potter -bussi, jossa lapset voivat kuunnella äänikirjoja. Kirjoista tutut satuhahmot, kuten Myyrä, tekevät lastenalueelle yllätysvierailuja.

Tänä vuonna messuilla on erityisen paljon lasten vanhemmille suunnattua ohjelmaa, jota vanhemmat voivat kuunnella yhdessä lasten kanssa tai samaan aikaan, kun lapset puuhailevat muilla ohjelmapisteillä. Aiheina ovat mm. satujen roolimallit, tunnetaitojen opettaminen lapsille, isovanhemmuus, sisarkateus, lasten harrastukset ja erilaiset perheet.

Kaikki lasten vanhemmille suunnatut ohjelmat

Sunnuntai on perhepäivä. Hyödynnä lippuetu!

Sunnuntaina messuilla on väljempää ja helppo liikkua lasten kanssa. Tule hankkimaan uudet lastenkirjat messuhintaan ja viettämään hauska päivä koko perheen voimin. Lastenrattaita voi lainata sisäänkäynneiltä messukäynnin ajaksi.

Lippuetu perheille: sunnuntaina 29.10. saat Plussa-korttia näyttämällä Messukeskuksen kassalta perhelipun (2 aikuista ja alle 16-v. lapset) hintaan 32 €. Normaalisti perhelippu maksaa 37 €. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät messuille veloituksetta.

Poimintoja lastenalueen ohjelmasta:

Puuhanurkassa mm.

Soturikissat-puuhapaja to 13.00
Soturikissat-puuhapajassa voi askarrella itselleen soturikissanaamarin, kuvata itsensä Soturikissat-seinäkkeen edessä, osallistua kirja-arvontaan ja hakea nimikoneesta oman kissanimen.

Tiedeleikkejä pikkututkijoille pe 12.00
Tule testaamaan, voiko pilvet saada purkkiin ja pääseekö folioaluksella kuuhun! Lasten ihmettelystä saavat alkunsa tutkimukset, joissa tiedeleikkien avulla otetaan asioista selvää.

Salapoliisituokio Etsivätoimisto Mysteerin seurassa la 12.00
Salapoliisituokiossa seikkaillaan kirjamessuilla ja ratkotaan salapoliisitehtäviä pääetsivä Jutan johdolla.

Virkkuutöitä lapsille la 14.00
Tule kokeilemaan virkkaamista huippusuositun Molla Millsin johdolla. Workshop sopii kouluikäisille lapsille.

Onnelin ja Annelin nukkekotikirja su 12.00
Hauskojen silkkimassa-ilmapallojen askartelua yhdessä Maria Malmströmin kanssa.

Tarina-lavalla mm.

Hilla ja Liisi -musiikkisatu to 12.00
Mari Kätkä, Ulla Piispanen, Tuomas Kesälä ja Sari Airola loivat yhteistyössä Kymi Sinfoniettan kanssa lasten musiikkisatukirjan. Työryhmä kertoo kirjasta sekä musisoi Hillana ja Liisinä.

Ympyräiset pe 12.00
Positiivista psykologiaa hyödyntävä ympyräisten värikäs satumaailma viihdyttää ja opettaa samalla lapselle tärkeitä tunnetaitoja.

Siiran sirkusmatka -nukketeatteriesitys la 10.30
Siiran sirkusmatka on nukketeatteriesitys ja satu Siirasta, joka haluaa palavasti nähdä sirkuksen.

Freija-yhtye lastenalueella la 13.30
Kansanmusiikkiyhtye Freija esittää mukaansatempaavimmat kansanlaulut ja laululeikit eläimistä, suuren maailman meristä ja rakkaasta kodista!

Tippukivitapaus su 13.30
Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan Tippukivitapaus-runokuvakirja nähdään marraskuussa musiikkiteatteriesityksenä Kansallisteatterissa. Ruohonen ja näyttelijät esittävät teoksen runoja ja musiikkikatkelmia.

Magia-lavalla mm.

Lasten tietokirjavinkit to 13.00
Vallilan alakoulun kuudesluokkalaiset vinkkaavat tietokirjoja lapsille.

Iltasatuja kapinallisille tytöille to 14.00
Koko Hubara, Mirjam Ilvas ja Ilmi Villacís keskustelevat uudenlaisista prinsessasaduista, tarinoista työssään menestyvistä naisista.

Kepler62 to 14.30
Joukko lapsia on lähetetty tutkimaan maapallon kaltaista planeettaa. Kirjailija Timo Parvelaa haastattelee Paula Halkola.

Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä pe 13.30
Pääkallokiitäjät on erityisesti nuorille pojille suunnattu kirjasarja, joka tuo klassisen seikkailukirjallisuuden tähän päivään.

Keskustelu mielikirjoista pe 17.00
Arabian peruskoulun oppilaat keskustelevat koululaisten mielikirjoista eri vuosikymmenillä.

Tauno ja Nelli evakkomatkalla la 14.00
Satu turvapaikan etsimisestä ja uuden kodin löytämisestä. Nämä evakkonallet pakenivat kauan sitten Karjalasta, mutta nykyäänkin Suomessa asuu paljon perheitä, jotka ovat kokeneet saman.

Ohjelmaa muilla lavoilla

Lastenkirjoihin liittyvää ohjelmaa on myös lastenalueen ulkopuolella. Tiina ja Sinikka Nopola kertovat Risto Räppääjän sekä Heinähatun ja Vilttitossun kirjoittamisesta sunnuntaina klo 11.30 Aleksis Kivi -lavalla ja klo 13.00 Tarina-lavalla. Koiramäen Suomen historia on esillä sunnuntaina klo 12.00 Aleksis Kivi -lavalla, jossa Baba Lybeckin haastateltavana on kirjailija Mauri Kunnas. Tämän jälkeen klo 12.30 Aleksis Kivi -lavalla vietetään Suomen suurinta satuhetkeä Tatun ja Patun seurassa.

Kaikki lastenkirjoihin liittyvät ohjelmat