26.10.2018 17:30 - 18:30 · Hakaniemi · Historia, Kääntäminen, Muu (määritä lisätietoja kentässä), Tiede ja tutkimus, Yhteiskunta

Kirjoittava käsi yltää kauas – myös saameksi kirjoittavan?

Saamelaisen sananlaskun ”Čálli giehta ollá guhkás” mukaan kirjoittava käsi yltää kauas, sen vaikutusvalta ei jää yksin kirjan kansien väliin. Keskustelussa saamelaisesta kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta kysytään, minkälaista vaikutusvaltaa saameksi kirjoittamisella tänä päivänä on. Tavoittaako saamelaiskirjallisuus yleisöä? Kuinka saamelaiskirjallisuutta voisi tehdä näkyvämmäksi? Onko saameksi kirjoittava vakavasti otettava kirjailija vai ahtaaseen vähemmistökategoriaan sijoittuva kirjailija saamelaisetuliitteellä?

Saamelaiskielistä ja saamelaiskirjallisuuskentästä keskustelemassa ovat kirjallisuustutkija Johanna Domokos, runoilija Niillas Holmberg sekä Suomen Saamelaisnuorten puheenjohtaja Petra Laiti. Keskustelua vetää toimittaja Helga West.

Keskustelu on osa Suomen PENin 90-vuotisjuhlaohjelmaa ja se on toteutettu yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa. Keskustelu on suomeksi.

  • Aika: 26.10.2018 17:30 - 18:30
  • Paikka: Hakaniemi
  • Esiintyjät: Domokos Johanna, Holmberg Niillas, Laiti Petra, West Helga