28.10.2022 18:00 - 18:30 · Lonna-sali · Sarjakuvat ja muu visuaalinen kerronta

Mestaria etsimässä -sarjakuva

Taavi Kassilan ja Kati Hannilan uusi sarjakuvakirja!

Miksi Buddha istui niin pitkään puun alla? Mitä Jeesukselle tapahtui, kun Johannes Kastaja kastoi hänet? Mikä sai Sokrateen sanomaan, että hän tietää vain sen, että ei tiedä? Nämä kolme mestaria saivat Taavi Kassilan päättämään jo koulupoikana hän etsisi itselleen mestarin, joka voisi paljastaa hänelle elämän suurimmat salaisuudet.

Tämän aivan uudenlaisen sarjakuvan ensimmäisessä osassa saamme seurata sitä, mitä Taavi oppi vanhemmiltaan, elokuvaohjaaja Matti Kassilalta ja näyttelijätär Aino Mantsakselta, jotka oliva hänen ensimmäisiä opettajiaan elämän taidossa. Ja miten Taavi kohtasi heti koulusta päästyään intialaisen joogin, jolta hän oppi meditoinnin, hiljentymisen mystisen taidon.

Saamme seurata miten Taavi sai tavata Sveitsin Alpeilla maailmankuulun intialaisen filosofin, J. Krishnamurtin, opettajan, joka kielsi kaikki opettajat ja näin Taaville paljastui, että mestarillakin voi olla salattu traumansa.
Taavi jatkoi sitkeästi mestarin etsimistä ja matkusti Intiaan samaan aikaan kuin kuuluisa Beatles-tähti John Lennon, joka halusi tavata Maharishi Mahesh Yogin ja oppia meditoimaan. Taavi taas halusi kohdata Sri Sri Anandamurtin. Voisiko vapahtaja, joka istui intialaisessa vankilassa, olla hänen mestarinsa?
Tai ehkäpä Kalu Rinpoche, Himalajalta kotoisin oleva buddhalainen mestari, joka vieraili Helsingissä?
Jokaiselta mestarilta Taavi oppi jotakin ja nousi näin henkisen kasvun tikapuita askel kerrallaan ylemmäksi. Välillä hän kompuroi ja putosi yhden puolapuun alemmaksi, mutta jatkoi kuitenkin sitkeästi kiipeämistä, kunnes nousi jälleen pari askelta ylemmäksi.
Tervetuloa mukaan mestareitten seikkailurikkaaseen maailmaan tämän ainutlaatuiden sarjakuvan muodossa, jonka kustantaa Story House Egmont ja jonka on käsikirjoittanut Taavi Kassila ja kuvittanut taitavasti Kati Hannila. Näytämme tilaisuuden aikana kuvia tästä mielenkiintoisesta sarjakuvakirjasta.

  • Aika: 28.10.2022 18:00 - 18:30
  • Paikka: Lonna-sali
  • Esiintyjät: Kassila Taavi, Ruokosenmäki Jouko