29.10.2022 16:30 - 17:00 · Hakaniemi-lava · Tietokirjat

Putinin pahin vihollinen – Aleksei Navalnyin tarina

Elokuun 20. päivänä 2020 Aleksei Navalnyin oli määrä kuolla. Niin kertoi yksi murhamiehistä, kun Navalnyi itse soitti hänelle muutamaa kuukautta myöhemmin. Navalnyin boksereihin sivelty hermomyrkky ei vain ennättänyt vaikuttaa riittävän kauan. Lentokone teki hätälaskun, ja ambulanssihenkilökunta pelasti hänen henkensä.

Venäjän turvallisuuspalvelun yritys päästä eroon Navalnyista on selvä osoitus siitä, kuinka vaarallisena häntä Kremlissä pidetään. Mutta kuka Navalnyi oikein on? Mistä hän tulee, mitä hän haluaa, ja keitä hänen kannattajansa ovat? Ja ennen kaikkea: miksi hän palasi Venäjälle?

Kalle Kniivilän kirja "Putinin pahin vihollinen – Aleksei Navalnyin tarina" kertoo maailman tunnetuimmasta poliittisesta vangista, hänen taistelustaan Venäjän korruptiota vastaan ja hänen maanlaajuisesta organisaatiostaan, joka nyt on julistettu äärijärjestöksi ja lakkautettu. Kirja kertoo myös siitä, mitä Venäjän politiikassa tapahtuu, kun Aleksei Navalnyi on vankilassa ja hänen lähimmät kollegansa maanpaossa.

  • Aika: 29.10.2022 16:30 - 17:00
  • Paikka: Hakaniemi-lava
  • Esiintyjät: Kniivilä Kalle