27.10.2022 18:00 - 18:30 · Suomenlinna-lava · Rikos ja dekkarit

Vanki 237/01, Häiriintynyt & Subutex-kaupungin kasvatit

Mikä ajaa rikosten tielle ja miten Suomen vankilajärjestelmä onnistuu kuntoutuksessa? Keskustelemassa Juha Heinonen (Vanki 237/01 – Elämää kaltereiden takana), Jani Bollström ja Mika Lätti (Häiriintynyt) ja Laura Juntunen (Subutex-kaupungin kasvatit). Haastattelijoina Kasvokkain rikoksen jälkeen -kirjan tekijät Tiina Saari ja Kati Pukki.

Vanki 237/01 – Elämää kaltereiden takana avaa lukijalle hetkeksi ovet, joiden takaa paljastuu, millaista on suljetun vankilan arki ja millaisia ovat eri syistä kaltereiden taakse joutuneiden ihmisten mielenmaisemat.

Häiriintynyt on Jani Bollströmin omin sanoin kerrottu tarina turvattomasta lapsuudesta, vaiherikkaasta nuoruudesta, rikollisuudesta, teräaseella tehdystä raa’asta murhasta, vankilasta, ihmisenä kasvamisesta ja vapautumisesta. Teos kertoo sopeutumisesta vankilayhteisöön sekä sisällä kiehuvan vihan ja katkeruuden käsittelystä.

Subutex-kaupungin kasvatit on kaunistelematon ja läheltä kuvattu tositarina Raahen pojista, joiden elämässä Subutex-riippuvuus siirtyi vuosituhannen vaihteessa veljeltä toiselle. Haastattelut ja valokuvat vievät lukijan varjoyhteiskuntaan, tuhansien suomalaisten todellisuuteen.

  • Aika: 27.10.2022 18:00 - 18:30
  • Paikka: Suomenlinna-lava
  • Esiintyjät: Heinonen Juha, Bollström Jani, Lätti Mika, Juntunen Laura, Saari Tiina, Pukki Kati