25.10.2018 10:00 - 18:00 · 6n41 ·

Lukeva lapsi on kansallisaarre

Tule tutustumaan Lapsen Maailma -lehden osastoon (6n41)!
Hyvien messutarjousten lisäksi luvassa tekemistä lapsille, mm. tietovisa, väritystehtäviä ja puuhasivuja.
Saamme osastolle myös todella mielenkiintoisia vieraita.

TORSTAI 25.10.

klo 15.30
Suomentaja Juhani Lindholm kertoo tuoreimmasta työstään eli Mark Twainin hulvattomasta klassikosta Huckleberry Finnin seikkailut (Siltala).

PERJANTAI 26.10.

klo 12.30
Kuvakirjailija, hitaan lapsuuden puolestapuhuja Katri Kirkkopelto pohtii toimittaja Kaisa Pastilan kanssa, mihin tarvitaan lastenkirjallisuutta juuri nyt. Varmaan Katrin kirjat Piki (Lasten Keskus) sekä Muusan ja Maestron teatteriseikkailu (WSOY) ovatkin Sinulle jo tuttuja?

klo 13
Kirjailija Pia Pesonen ja kuvataiteilija Petri Makkonen keskustelevat uutuuskirjastaan Willojen kukat (Teos).

klo 15
Miksi lavarunous kiinnostaa nuoria? Aiheesta keskustelevat alan harrastaja Vilja Sala ja toimittaja Piritta Porthan.
Voit myös lukea aiheesta jutun messuilla jaettavasta Lapsen Maailman lokakuun numerosta!

klo 16
Kirjanmerkki on Lapsen Maailma -lehden lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevä podcast, joka lanseerataan juuri messujen alla. Siinä pääsevät ääneen lapset ja nuoret. Podcastin vetäjä Maija Puska haastattelee Nuorten vallankumous -jaksossa mukana olleita Viiviä, 15, ja Aleksanteria, 17.
Tutustu myös Lapsen Maailman Kiikkuva kirjapylly -blogiin, jota Maija pitää: https://lapsenmaailma.fi/kategoria/blogit/

LAUANTAI 27.10.

klo 13
Isäaktiivi, viiden lapsen isä itsekin, kirjailija Topi Linjama kertoo tuoreesta runokirjastaan Varjo tarttuu peiliin (Kirjokansi) sekä toimittamastaan teoksesta Isän kirja – kasvu vanhemmuuteen (Kirjokansi).
Tutustu myös Lapsen Maailman Lapselliset miehet -blogiin, johon Topi kirjoittaa: https://lapsenmaailma.fi/kategoria/blogit/klo 15
Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen esittelee mm. uutta lasten- ja nuortenkirjaportaali Lukemoa. Kaisan ja hänen aviomiehensä, radiotoimittaja Pasi Heikuran perheessä uskotaan, että lapsi lukee, kunhan aikuinen lukee.
Voit myös lukea aiheesta jutun messuilla jaettavasta Lapsen Maailman lokakuun numerosta!

klo 16
Kirjailija Anniina Mikama kertoo nuortenromanistaan Taikuri ja taskuvaras, joka aloitti maagisen trilogian täynnä silmänkääntötemppuja, juonittelua ja jännitystä.
Anniina on myös lahjakas graafikko ja kuvittaja, jonka käden jälkeen voit tutustua messuilla jaettavista Lapset asialla -puuhasivuista. Niitä julkaistaan säännöllisesti Lapsen Maailman numeroissa!

SUNNUNTAI 28.10.

klo 13
Kirjailija, käsikirjoittaja Annina Holmberg esittelee mm. kirjaansa Tahto ja hohto – Ritva Holmbergin taiteilijantie (Siltala), joka on herkkä elämäkerta hänen omasta äidistään. Hän on kirjoittanut myös lukuisia lasten- ja nuortenkirjoja.
Voit myös lukea Anninan laajan haastattelun messuilla jaettavasta Lapsen Maailman lokakuun numerosta!

klo 14.30
Ehkä paremmin Klovni Dodona tunnettu Jari Siljamäki julkaisi hiljattain ensimmäisen lastenkuvakirjansa Timotei Tilhi Kummamaassa -kirjan (Docendo). Kuulemme, mistä kaikki oikein sai alkunsa!

  • Aika: 25.10.2018 10:00 - 18:00
  • Paikka: 6n41