25.10.2019 15:30 - 16:00 · Töölö · Teemamaan ohjelma ( Ranska)

France, paradise for book lovers?

Strolling through a French city would have any booklovers die with envy.
Unlike many western countries, France has managed to keep a closely-knitted network of independent booksellers and publishers resulting in a wide diversity of publications and means of distribution throughout the country.
From the fixed book price policy to the support for translations, France has developed a volunteer policy towards the book industry in order to enable cultural diversity and accessibility for all.

Jo ihan tavallinen kävely rankalaisessa kaupungissa saisi jokaisen kirjaharrastajan kateelliseksi.
Toisin kuin moni muu maa, Ranska on säilyttänyt oman tiiviin ja monenkirjavan pienkirjakauppojen ja kustantajien verkoston. Kyseessä ei ole pelkästään symppaattinen kuriositeetti, vaan se on aktiivisen kulttuuripoliitikan ansiota. Moninainen ja moniääninen kulttuurituotanto on ihanne, jonka takaa moninainen ja moniääninen tuotanto- ja jakelujärjestelmä. Ranskassa kirja on paljon enemmän kuin myyntituote.
Ranskalaiset asiantuntijat keskustelevat Ranskan kirja-alasta ja -poliitikasta ja siihen liittyvistä erityispiirteistä, kuten kirjan sovitusta kiinteästä hinnasta (Fixed Book Price policy) sekä julkisesta rahoituksesta.

  • Järjestäjä: Ranskan instituutti suomessa
  • Aika: 25.10.2019 15:30 - 16:00
  • Paikka: Töölö
  • Esiintyjät: Olivier Viollet