Skip to content

Postimerkkien keräily

Kirjamessujen yhteydessä olevalla postimerkkialueella upea näyttely ja monta alan yritystä.

Postimerkkien keräily on kiehtova harrastus, joka vie helposti mennessään. Postimerkkien keräilijä saattaa metsästää harvinaisuuksia, mutta kokoelmaa voi hioa ja kasvattaa ilman varsinaisia harvinaisuuksiakin, niin että sen arvo nousee.

Kiehtovia tarinoita

Postimerkki kertoo kiehtovia tarinoita menneisyydestä, niin kuin alan harrastajat hyvin tietävät, Postimerkin keksijänä pidetään englantilaista opettajaa Rowland Hilliä ja ensimmäinen postimerkki on vuodelta 1840. Mustavalkoisesta postimerkkiä koristaa kuningatar Viktoria ja se tunnetaan myös nimellä Black Penny.

Black Penny ei postimerkkinä ole kovin harvinainen, mutta se on historiansa vuoksi kyllä arvostettu. Postimerkkien keräilijät tietävät, että mitä harvinaisempi merkki on kyseessä, sitä arvokkaampi se yleensä on.  Postimerkkiharvinaisuuksista on maksettu jopa miljoonia dollareita.

Postimerkkimessuilla tavataan

Postimerkkien keräily onkin harrastuksena pitänyt pintansa vuosikymmenten läpi. Postimerkkien keräily voi tuntua yksinäiseltä harrastukselta, mutta postimerkkien keräilijät tapaavat toisiaan muun muassa postimerkkimessuilla. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä järjestetään perinteisesti postimerkkimessut.

Tutustu postimerkkimessuihin