Skip to content

Valta-teeman kirjavinkit

Poimi alta Helsingin Kirjamessujen lukuvinkit ja sukella vallan syövereihin.

Helsingin Kirjamessujen ohjelmateemana on tänä vuonna VALTA. Teema on esillä mm. kirjamessujen teemakeskusteluissa, joissa teemaa lähestytään monesta eri kulmasta. Lisäksi Helsingin Kirjamessut on koonnut listan mielenkiintoisista kirjoista, joissa käsitellään valtaa jollain tavalla.

Tutustu kirjoihin ja virittäydy Valta-teeman tunnelmaan jo nyt!

 

SARI KUUSELA:
Vaikutuksen alaisena

(Into Kustannus)

 

Sosiaalipsykologi Sari Kuuselan uusin tietokirja auttaa ymmärtämään omaa ja toisten käyttäytymistä sekä tarvettamme vaikuttaa muihin. Opi tunnistamaan sosiaaliset pelit, vuorovaikutustyylit ja ryhmän valtadynamiikka. Millainen voima on sillä, miten kohtelemme toisiamme?

Lue lisää

LEIF SUNDSTRÖM:
Rajaton valta

(Tammi)

 

Modernin ajan diktaattorit Hitleristä Kim Jong-uniin. Mikä tekee diktaattorin?
”Hitler, Stalin, Mussolini, Idi Amin, Saddam Hussein, Mao, Pol Pot, Kim Jong-un… lukuisia muita unohtamatta. Kirja esittelee merkittävimmät diktaattorit viimeisen sadan vuoden ajalta – päivitetyssä laitoksessa mukana nyt myös Putin ja Lukašenka.”

Lue lisää

BIANCA KRONLÖF:
Kirjeitä miehille

(Into Kustannus)

 

Ruotsinsuomalainen näyttelijä ja koomikko Bianca Kronlöf kirjoittaa hauskasti ja oivaltavasti tunteista, seksistä, väkivallasta ja maskuliinisuudesta. Hän ei tuomitse vaan yrittää ymmärtää ja kutsuu miehet mukaan keskusteluun.

Lue lisää

JUKKA KORPELA:
Muinais-Venäjän myytti

Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia

(Gaudeamus)

 

”Venäjän virallisessa retoriikassa voittava kertomus on ollut näkemys ikiaikaisesta Muinais-Venäjästä, joka ulottuu lännessä Puolaan, Baltiaan ja Suomeen saakka. Muinais-Venäjän myytti -teoksessa palkittu historioitsija Jukka Korpela kertoo Itä-Euroopan historiallisen kehityksen viikinkiajalta Pietari Suuren valtakauteen ja täydentää monia vanhentuneita käsityksiä Venäjästä, Ukrainasta ja niiden muotoutumisesta.”

Lue lisää

OLLI SEURI & HANNU-PEKKA IKÄHEIMO:
Portinvartijat

Kamppailu tiedon vapaudesta

(Teos)

”Tiedonvälityksessä portinvartijalla tarkoitetaan tahoa, joka valikoi ja suodattaa kansalaisten ulottuvilla olevaa tietoa. Kyse on vallasta: kenellä on kykyä vaikuttaa siihen, mikä tieto tavoittaa kansalaiset ja kuinka sosiaalinen todellisuus rakentuu. Oli aika, jolloin portinvartijoina toimivat – niin hyvässä kuin pahassakin – ennen muuta poliitikot ja mediajohtajat. Sitten tuli internet, kaikki digitalisoitui ja maailman piti demokratisoituman. Kuinkas sitten kävikään?”

Lue lisää