Skip to content
×

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Otava

Puhelinvaihde (09) 15661
palaute.otava@otava.fi

Otava kustantaa kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja oppimateriaaleja, ja se on kirjankustannusalan suurin toimija Suomessa.

Kustannusosakeyhtiö Otava on perustamisestaan lähtien julkaissut suuren osan suomalaisen kirjallisuuden kansallisaarteista, Eino Leinon runoista marsalkka Mannerheimin muistelmiin, Minna Canthista Laila Hirvisaareen ja Mauri Kunnaksen ”kraahvisiin novelleihin”.

Otavan toimitalo Uudenmaankadulla on tarjonnut yli sadan vuoden ajan paikan, jonka kirjailijat ovat voineet tuntea kotoisaksi tukikohdakseen. Läpi liiketoiminnan nousujen ja laskujen Otava on säilynyt suomalaisessa omistuksessa, väliin pörssissä mutta vuodesta 1991 jälleen Reenpään-suvun perheyhtiönä.

Vieraile sivustolla

Otava kustantaa kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja oppimateriaaleja, ja se on kirjankustannusalan suurin toimija Suomessa.

Kustannusosakeyhtiö Otava on perustamisestaan lähtien julkaissut suuren osan suomalaisen kirjallisuuden kansallisaarteista, Eino Leinon runoista marsalkka Mannerheimin muistelmiin, Minna Canthista Laila Hirvisaareen ja Mauri Kunnaksen ”kraahvisiin novelleihin”.

Otavan toimitalo Uudenmaankadulla on tarjonnut yli sadan vuoden ajan paikan, jonka kirjailijat ovat voineet tuntea kotoisaksi tukikohdakseen. Läpi liiketoiminnan nousujen ja laskujen Otava on säilynyt suomalaisessa omistuksessa, väliin pörssissä mutta vuodesta 1991 jälleen Reenpään-suvun perheyhtiönä.

Image

Jani Toivola: Musta tulee isona valkoinen
Kirja on omaelämäkerrallinen teos jokaisen oikeudesta omaan tarinaan. Uskalluksesta nähdä itsensä ilman pelkoa tai häpeää sekä halusta rikkoa puhumattomuus, katsoa silmiin ja mennä kohti. Jani Toivola on tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä sekä kirjailija. Hän on Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja (2011-2019) sekä pienen tyttären ylpeä ja onnellinen isä.

Aika: 22.10.2020 11:30 – 12:00
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Toivola Jani, Al-Ani Noora

Siri Kolu & Johanna Lumme: VILLITALON VALITSEMAT
Toiminnantäyteinen seikkailu lapsista, jotka ottavat salaisuuksia täynnä olevan talon ohjat omiin käsiinsä. Siri Kolu (s. 1972) on Finlandia-palkittu kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. Hän on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Johanna Lumme (s. 1990) on kuvataiteilija ja kuvittaja. Helsingissä asuva Johanna Lumme tunnetaan mm. suositun Seikkailujen aapisen kuvittajana.

Aika: 22.10.2020 10:00 – 10:30
Paikka: Töölö
Esiintyjät: Kolu Siri, Lumme Johanna

Mikko Toiviainen & Magdalena Hai

Kirjailijat Mikko Toiviainen (Pimeä peili ja muita kauhutarinoita) ja Magdalena Hai (Paluu Uhriniituntakaiseen) keskustelevat uutuusteostensa ohella moderneista kauhutarinoista ja kauhun kirjoittamisesta. Haastattelijoina Kallion lukiolaiset.

Mikko Toiviainen on helsinkiläinen yrittäjä ja someaktiivi, joka tunnetaan paitsi Kalenterikarjuna, myös muun muassa #pojatkinlukee- ja #lukukaaos-kampanjoiden alullepanijana. Urbaanissa kauhussa häntä viehättää tarinoiden yhteisöllisyys sekä jutun iskennän perinne.

Magdalena Hai on kirjailija ja novellisti, jonka teokset olleet ehdolla lukuisille palkinnoille ja voittaneet mm. Tulenkantajan 2018 (Kurnivamahainen kissa) ja Kirjavan ketun 2014 (Kerjäläisprinsessa). Hain teosten käännösoikeuksia on myyty Saksaan, Venäjälle, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan.

Aika: 22.10.2020 12:00 – 12:30
Paikka: Töölö
Esiintyjät: Toiviainen Mikko, Hai Magdalena, Kallion lukiolaiset

Image
Image

Mmiisas & Nelli Orell
Suosikkitubettajat Miisa Rotola-Pukkila (Inspiskalenteri 2) ja Nelli Orell (Luova Kirjani) keskustelevat luovuudesta ja inspiraatiosta. Haastattelijoina Kallion lukiolaiset.

Miisa Rotola-Pukkila on suomalaisen YouTuben ehdoton tähti, jonka mmiisas-kanavalla on yli 400 000 seuraajaa. Hänet on listattu yhdeksi Suomen vaikutusvaltaisimmista naisista.

Nelli Orell on suosittu nuori tubettaja, jolla on jo noin 90 tuhatta seuraajaa. Hänet tunnetaan positiivisesta energiastaan ja ainutlaatuisesta tyylistään sekä seuraajien rakastamista piirtämisvideoistaan.

Aika: 22.10.2020 13:00 – 13:30
Paikka: Töölö
Esiintyjät: Orell Nelli, Rotola-Pukkila Miisa, Kallion lukiolaiset

 

Outi Pakkanen: Naistenkutsut
Naistenkutsut on dekkarikuningattaren herkullinen kuvaus naistenmiehestä, joka päihtyy omasta erinomaisuudestaan, kohtalokkain seurauksin. Outi Pakkanen (s. 1946) on on vapaa kirjailija, joka tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joissa graafikko Anna Laine selvittää rikoksia. Jännitysromaaneiden lisäksi hän on julkaissut elämäkerrat Emmi Jurkasta ja Aino Acktésta.

Aika: 22.10.2020 14:00 – 14:30
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Pakkanen Outi, Ratia Nona

Ulla-Maija Paavilainen: Suurin niistä on rakkaus
Bisneslegendan taival mökintytöstä ikoniksi. Kirsti Paakkasen elämäntarina on vertaansa vailla. Hän kertoo kirjassa avoimesti elämänsä onnenhetkistä ja pettymyksistä sekä huikeasta tiestään Saarijärveltä Nizzaan. Ulla-Maija Paavilainen on työskennellyt vuosikymmenet toimittajana useissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Me Naiset -lehden vastaavana päätoimittajana hän toimi 18 vuotta ja kehittämänsä liikuntalehti Sportin päätoimittajana 10 vuotta. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt vapaana kirjoittajana.

Aika: 22.10.2020 14:00 – 14:30
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Kirsi Räikkösen, Paavilainen Ulla-Maija

Image
Image

Miika Nousiainen: Pintaremontti
Riemastuttava komedia hyvinvointi-ihmisten pahoinvoinnista – hautajaisista häihin. Miika Nousiainen (s. 1973) on työskennellyt MTV3:n uutistoimituksessa sekä käsikirjoittanut useita suosittuja viihdeohjelmia. Nousiaisen romaaneista on tehty lukemattomia dramatisointeja ja hänen teoksiaan on käännetty muun muassa ruotsiksi, saksaksi, hollanniksi, italiaksi ja viroksi.

Aika ja paikka: 22.10.2020 16:00 – 16:30 / Senaatintori
Esiintyjät: Nousiainen Miika, Laari Susanna

Aika ja paikka: 24.10.2020 18:30 – 19:00 / Töölö
Esiintyjät: Nousiainen Miika, Viinilehden haastattelija

Kjell Westö: Tritonus
Maailmankuulu suomalaiskapellimestari on saavuttanut urallaan kaiken, mutta jokin hiertää. Onko hän jo laskeva tähti? Tritonus on tummasävyinen kertomus musiikin ja ystävyyden voimasta, unettomuudesta ja pimeän pelosta. Kjell Westö (s. 1961) aloitti kirjailijanuransa runoilijana. Kiitetty ja suosittu Westö on saanut useita kirjallisuuspalkintoja mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon ja Finlandia-palkinnon. Westön teoksia on käännetty parillekymmenelle kielelle. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 2008.

Aika ja paikka: 22.10.2020 15:00 – 15:30 / Senaatintori
Esiintyjät: Westö Kjell, Roiha Juha

 

 

Virpi Hämeen-Antila: Paino ja Kalman kevät
Paino on rakastetun kirjailijan omakohtainen, avoin kuvaus elämän mittaisesta kamppailusta painon kanssa. Kalman kevät -dekkarissa mysteeri vie Karl Axel Björkin vierailulle Viipuriin. Virpi Hämeen-Anttila (s. 1958) on toiminut opettajana Helsingin yliopistossa vuodesta 1987 opetusaloinaan sanskritin kieli sekä Intian kirjallisuus, historia, filosofia ja kulttuurihistoria. Hän on julkaissut romaaneja, tietoteoksia, useita tieteellisiä artikkeleita, kirjallisuusesseitä sekä muutaman novellin nimimerkillä

Aika: 22.10.2020 16:30 – 17:00
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Hämeen-Anttila Virpi, Pöyry Aleksi

Taavi Soininvaara: Tsaarin ruoska
TV-sarjastakin tuttu Ratamo tutkii miljardien kokaiinikauppaa polttavan ajankohtaisessa trillerissä. Taavi Soininvaara (s. 1966) on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta vuonna 1991. Hän työskenteli rahoituslaitosten ja teollisuuden johtotehtävissä, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2001. Soininvaaran trillerit pureutuvat kansainvälisen politiikan, talouden, teknologian ja rikollisuuden ajankohtaisiin kysymyksiin ja kuuluvat lajin ehdottomaan kärkeen Suomessa. Soininvaara palkittiin vuonna 2003 Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla.

Aika: 22.10.2020 17:30 – 18:00
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Soininvaara Taavi, Pulli Salla

Image
Image

Antti Tuomainen: Jäniskerroin
Murhaavan hauska tarina vakuutusmatemaatikosta, joka oppii elämästä jotakin. Ei ehkä paljon. Mutta jotakin. Mustan huumorin mestarin hykerryttävä uutuus aloittaa uuden, murhaavan hauskan romaanisarjan. Antti Tuomainen (s. 1971) on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä nykykirjailijoista. Tuomainen on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon ja hänen teoksiaan on julkaistu 30 maassa. Edellinen romaani Pikku Siperia oli huikea kansainvälinen arvostelumenestys.

Aika: 23.10.2020 13:00 – 13:30
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Tuomainen Antti, Pöyry Aleksi

Perttu Pölönen: Tulevaisuuden lukujärjestys
Työkalut tulevaisuuden menestyjille. Digitalisoituvassa maailmassa meidän kannattaa kehittää inhimillisiä taitoja, kuten mielikuvitusta, luovuutta ja empatiaa. Ne erottavat meidät koneista ja tekevät meistä paitsi korvaamattomia myös onnellisempia. Perttu Pölöstä on kutsuttu mediassa superälyköksi ja monilahjakkuudeksi. Hän on opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Singulariteetti-yliopistossa Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja tullut valituksi 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin joukkoon.

Aika: 25.10.2020 15:00 – 15:30
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Pölönen Perttu, Heiti Jenni

Raija Oranen: Toinen mies
Raija Orasen vaikuttavassa romaanissa puheenvuoron saa historian solmukohdassa uhrautunut mies. Presidenttisarjan kuudes osa antaa kaunokirjalliset kasvot Risto Rytille. Raija Oranen on Suomen rakastetuimpia kertojia. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu niin romaaneja, novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä kuin musiikkidraamaa ja tv-käsikirjoituksiakin. Paitsi kirjoistaan, hänet tunnetaan myös tv-sarjoista Puhtaat valkeat lakanat ja Ruusun aika.

Aika: 24.10.2020 18:00 – 18:30
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Oranen Raija, Mäkäräinen Jari

Mauri Kunnas: Joulupukin joululoma
Mitä Joulupukki ja tontut tekevät, kun lahjat on jaettu? Mauri Kunnas tavoittaa joulun hengen paremmin kuin kukaan. Joulupukin joululoma on tulvillaan lämmintä tunnelmaa ja hyväntuulista huumoria. Mauri Kunnaksen (s. 1950) ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi vuonna 1979. Siitä alkoi hänen poikkeuksellisen menestyksekäs uransa. Kunnas on valloittanut koko maailman kirjoillaan. Niitä on käännetty kaikkiaan 37 kielelle ja myyty yhteensä liki 10 miljoonaa kappaletta. Yksinomaan Kunnaksen Joulupukkia on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta.

Aika: 23.10.2020 14:00 – 14:30
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Kunnas Mauri, Castrén Minna

 

Image
Image

Paula Nivukoski: Mainingin varjo
Pääseekö pohjalaispitäjästä pakoon muualle kuin meren syliin? Pappilan naisväki oppii vaikenemaan, kun papan askelet kaikuvat portaissa. Evalina taipuu papan tahtoon, kunnes rakastuu nuoreen kalastajaan. Koskettava historiallinen romaani lukijat esikoisellaan Nopeasti piirretyt pilvet lumonneelta kirjailijalta. Pohjalainen kirjailija Paula Nivukoski (s. 1985) on maatilan nuorin tytär, joka kirjoittaa autioilla saarilla ja yksinäisillä rannoilla. Hänen esikoisromaaninsa Nopeasti piirretyt pilvet (2019) sai ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta.

Aika: 23.10.2020 14:30 – 15:00
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Nivukoski Paula, Raatikainen Silka

Pasi Pekkola: Kaikki isäni naiset
Kun juhlitun professorin väärinkäytökset tulevat viimein julki, syvimmin järkyttyvät oman perheen jäsenet. Millaisen miehen mallin Aleksi on perinyt isältään? Syvälle ihmissieluun luotaava perhetarina pohtii tapaa olla mies eri vuosikymmeninä. Lahtelainen Pasi Pekkola (s. 1981) ehti ennen kirjailijan uraa työskennellä vuosia ulkomailla, valmistua valtiotieteiden maisteriksi ja olla niin toimittaja kuin ammattiurheilijakin. Hän on julkaissut kiitetyt romaaanit Unelmansieppaaja (2013), Lohikäärmeen värit (2015) ja Huomenna kevät palaa (2018).

Aika: 23.10.2020 15:30 – 16:00
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Pekkola Pasi, Roiha Juha

Philip Teir: Neitsytpolku
Neitsytpolku on viisas ja haikeanhauska romaani aluista ja lopuista, intohimosta joka syttyy vähitellen. Siitä kun löytää itsensä myrskyn silmästä ja joutuu kysymään: Miten haluan elää? Mihin minulla on oikeus? Philip Teir on kirjailija, toimittaja ja Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin ohjelmajohtaja. Hän on julkaissut runoja, novelleja ja kiitetyn romaanin Talvisota. Avioliittoromaani, joka on ilmestynyt myös Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Hollannissa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Aika: 24.10.2020 13:00 – 13:30
Paikka: Töölö
Esiintyjät: Teir Philip, Kasper Antti

Vappu Pimiä & Johanna Huhtamäki: Valon antajat – Tee unelmasi todeksi
Menestyskirja Valon antajat – kiitä unelmasi todeksi saa jatkoa innostavassa muodossa! Täytettävä kirja ohjaa konkreettisesti jokaista omalla matkallaan kohti unelmien toteutumista. Vappu Pimiä on koko kansan suosikiksi noussut juontaja-toimittaja, joka uskoo siihen, että pyytämällä saa ja positiivinen energia laittaa hyvän kiertämään. Vappu on julkaissut aiemmin kolme ruokakirjaa. Johanna Huhtamäki on diplomi-insinööri, yritysvalmentaja ja menestystutkija, joka tekee parhaillaan väitöskirjaa motivaation, menestyksen ja kiitollisuuden yhteyksistä.

Aika: 23.10.2020 17:30 – 18:00
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Pimiä Vappu, Huhtamäki Johanna, Mikkola Mari

 

Image
Image

Terhi Kokkonen: Rajamaa
Twin Peaks kohtaa Nukkekodin trillerimäisessä esikoisromaanissa. Rajamaa on vahvatunnelmainen, psykologinen romaani ihmisistä poikkeusolosuhteissa. Se pitää lukijan pihtiotteessaan ja lähettää kylmiä väreitä sivu toisensa jälkeen. Terhi Kokkonen (s. 1974) on helsinkiläinen muusikko ja pop-lyyrikko. Hänet tunnetaan Scandinavian Music Group -yhtyeestä, sekä yhtenä Ultra Bra -yhtyeen laulajana. Kokkonen on opiskellut Teatterikorkeakoulussa dramaturgiaa ja Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella käsikirjoittamista ja elokuvaleikkausta.

Aika: 24.10.2020 15:00 – 15:30
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Kokkonen Terhi, Laari Susanna

 

Hanna Gullichsen: Kokin kotiruokaa
Helpompaa, maukkaampaa ja ravitsevampaa arkiruokaa. Hanna Gullichsen on kokki, ravitsemustieteen opiskelija ja kolmen nälkäisen pojan äiti. Kokin kotiruokaa on koonti Hannan perheen lempiruuista, jotka kokataan rennosti pannulla, padassa ja pellillä. Mukana on myös maukkaita pastoja ja kulhoon koottavia ravitsevia lounaita, jotka syntyvät käden käänteessä. Näistä resepteistä löytyy takuulla monta uutta lempiruokaa.

Aika: 24.10.2020 13:00 – 13:30
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Gullichsen Hanna, Tähjänjoki Kirsi

 

Esko Aho: 1991. Mustien joutsenten vuosi
Entisen pääministerin väkevä kuvaus mullistusten vuodesta 1991. Suomen talous ja Neuvostoliitto romahtivat yllättäen, ja nuori pääministeri Esko Aho yritti kipparoida Suomi-laivaa myrskyävillä vesillä. Nyt hän kuvaa miltä tuntui johtaa tasavaltaa mullistavien käänteiden keskellä. Mustat joutsenet – ennalta-arvaamattomat muutosvoimat – käänsivät totutut kuviot ylösalaisin.

Aika: 24.10.2020 15:30 – 16:00
Paikka: Esplanadi
Esiintyjät: Aho Esko, Vesikansa Jarkko

Elina Backman: Kun kuningas kuolee
Selvittämätön teinitytön kuolema 30 vuoden takaa vie toimittajan rakkauden ja vaietun julmuuden jäljille. Dekkarisarjan avaus on kuin kirpeä karkki! Elina Backman (s.1983) on helsinkiläinen dekkarikirjailija, joka työskentelee luovana johtajana media-alalla. Hänen esikoiskirjansa Kun kuningas kuolee on ollut huikea menestys ja sen oikeudet on myyty lukuisiin maihin. Backman on koulutukseltaan medianomi (Master Of Culture and Arts), copywriter sekä ratkaisukeskeinen terapeutti. Backman asuu perheensä kanssa vanhassa hirsitalossa, jonka pihalla laulaa kesäisin satakieli.

Aika: 24.10.2020 17:00 – 17:30
Paikka: Töölö
Esiintyjät: Backman Elina, Raatikainen Silka

Image
Image

Saku Tuominen: Kaikki on hyvin. Riippumatta siitä miten kaikki on
Positiivinen teos, josta on apua elämän monimutkaisimmissa ja vaikeimmissa hetkissä. Se auttaa säilyttämään innostuneen, avoimen ja luovan mielen silloinkin, kun kaikki tuntuu vaikealta. Saku Tuominen (s. 1967) on tietokirjailija sekä ideoiden tuottamiseen erikoistuneen Idealist Groupin perustaja ja luova johtaja. Aiemmin hän toimi 20 vuotta tv-tuottajana. Hänen intohimonsa on luova ajattelu ja rohkeiden ideoiden toteuttaminen.

Aika: 24.10.2020 17:30 – 18:00
Paikka: Töölö
Esiintyjät: Tuominen Saku, Roiha Juha

 

Sauli Miettinen: Jorma Uotinen
Tanssitaiteen uudistajan, taiteilijaprofessorin ja mediapersoonan tarina. Jorma Uotisen elämäkerta vie lukijan keskelle nykytanssin luomisprosessia ja näyttämöteosten kulissien taakse: baletin loistoon ja ristiriitoihin, kohtaamisiin kansainvälisten tähtien kanssa sekä taiteilijan omiin ystävyys- ja rakkaussuhteisiin. Sauli Miettinen on Helsingissä asuva tietokirjailija. Miettiseltä on julkaistu teokset Marlene Dietrich – nainen ja tähti (2011) sekä Uskomaton Aira Samulin (2016).

Aika: 24.10.2020 17:00 – 17:30
Paikka: Senaatintori
Esiintyjät: Uotinen Jorma, Miettinen Sauli, Roiha Juha

 

Tarjoukset

Kirsti Paakkanen: Suurin niistä on rakkaus
3+ kirjan ostajalle 15% alennus Suomalaisen myymälöistä tai Suomalainen.comista 1.11. asti.
Perttu Pölönen: Tulevaisuuden lukujärjestys
3+ kirjan ostajalle 15% alennus Suomalaisen myymälöistä tai Suomalainen.comista 1.11. asti.
Johanna Sinisalo: Vieraat
3+ kirjan ostajalle 15% alennus Suomalaisen myymälöistä tai Suomalainen.comista 1.11. asti.