Siirry sisältöön

Tiedekirja

(09) 635 177
tiedekirja@tsv.fi

Tiedekirja – tieteen oma kirjakauppa

Tiedekirja on Suomen monipuolisin tiede- ja tietokirjallisuuden kirjakauppa.

Tiedekirja kuuluu Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV), jonka tehtävä on muun muassa tieteellisen julkaisutoiminnan edistäminen. Tiedekirja tarjoaa tietokirjoja, joita muualta ei löydy. Tiedekirjan kivijalkamyymälän ja verkkokaupan valikoimiin kuuluu sekä erikoistunutta tieteellistä tutkimusta että populaareja tietokirjoja, elämäkertoja ja oppaita.

Vieraile sivustolla

Tiedekirja – tieteen oma kirjakauppa

Tiedekirja on Suomen monipuolisin tiede- ja tietokirjallisuuden kirjakauppa.

Tiedekirja kuuluu Tieteellisten seurain valtuuskuntaan (TSV), jonka tehtävä on muun muassa tieteellisen julkaisutoiminnan edistäminen. Tiedekirja tarjoaa tietokirjoja, joita muualta ei löydy. Tiedekirjan kivijalkamyymälän ja verkkokaupan valikoimiin kuuluu sekä erikoistunutta tieteellistä tutkimusta että populaareja tietokirjoja, elämäkertoja ja oppaita.

Tiedekirjan podcast-sarja on täällä!

Sarja esittelee Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) jäsenseurojen toimialoja ja tuoreita julkaisuja tuoden Helsingin kirjamessuviikolla kuunneltavaksi aiheita aina 150-vuotiaasta Suomen muinaismuistoyhdistyksestä eriarvoisuuden kasvoihin liikunnassa.

Podcastit ja niiden tiivistelmät julkaistaan Tiedekirjan Soundcloudissa (https://soundcloud.com/user-156639487) 22.10. alkaen:

» 22.10. Suomen Muinaismuistoyhdistys 150v: Monimuotoinen muinaisuus, yhteinen tulevaisuus -juhlajulkaisu
» 23.10. Suomen patristinen seura: Theodoros Abu Qurra. Kirjoituksia islamista ja kristinuskosta
» 24.10. Liikuntatieteellinen Seura: Eriarvoisuuden kasvot suomalaisessa liikunnassa
» 25.10. Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura: Nicolaus Cusanus. Oppineesta tietämättömyydestä
» 26.10. Saman taiteen lapset – Suomen Muinaismuistoyhdistyksen taidehistorialliset tutkimusretket 1871-1902

Image

Saman taiteen lapset – Suomen Muinaismuistoyhdistyksen taidehistorialliset tutkimusretket 1871-1902

Suomen Muinaismuistoyhdistys viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlaa. Yhdistys on julkaissut Leena Elina Valkeapään tutkimuksen Saman taiteen lapset, joka kertoo Suomen Muinaismuistoyhdistyksen historiasta ja erityisesti yhdistyksen tekemistä taidehistoriallisista tutkimusretkistä vuosina 1871-1902. Aiheesta keskustelevat tutkimuksen tekijä dosentti Leena Valkeapää ja Suomen Muinaismuistoyhdistyksen varapuheenjohtaja Elina Räsänen.

Tiedetv:n Youtube -kanavalta löytyy myös muita kiinnostavia Tieteellisten seurain valtuuskunnan tuottamia striimauksia, kuten Tieteen päivien keskuteluja menneiltä vuosilta.

Image

Uutuuksia

Tiedekirja tarjoilee laajan kattauksen julkaisuja monilla eri kielillä.

Tutustu Tiedekirjan uutuuksiin  myös issuu.com -sivulla!

Monimuotoinen muinaisuus, yhteinen tulevaisuus -podcast

Tiedekirjan podcast-sarjan ensimmäisessä osassa aiheena on 150 vuotta täyttävän Suomen Muinaismuistoyhdistyksen ja Suomen Museo – Finskt museum -julkaisusarjan teemanumero Monimuotoinen muinaisuus, yhteinen tulevaisuus. Keskustelemassa ovat sarjan toimituskunnan jäsen Leena Svinhufvud sekä muinaismuistoyhdistyksen johtokunnan sihteerinä toiminut arkeologi Liisa Kunnas-Pusa.

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon maakuntarahaston rahoittaman, alueen arkeologisen kulttuuriperinnön tutkimushistoriaan keskittyvän projektin pohjalta Kunnas-Pusa ja hänen kollegansa Tarja Knuutinen kirjoittivat juhlakirjaan raflaavasti otsikoidun artikkelin ”Kyllä tuon sais jo polttaa, kun on tuommoinen rähjänä”. Keskustelussa liikutaan mm. tutkijaposition ja kansalaistieteen tasoilla ja pohditaan laajemmin kulttuuriperinnön sekä arkeologisen tutkimuksen merkityksiä eri aikoina.Keskustelua pääset kuuntelemaan Tiedekirjan Soundcloudissa.

Kuva: Alli Nissisen piirros Hautajärven Kyllönniemen lapinrauniosta Kiuruvedellä vuodelta 1887 hänen tutkimusretkeään kuvaavassa käsikirjoituksessa. Kuva: Liisa Kunnas-Pusa.

Image

Kirjoituksia islamista ja kristinuskosta -podcast

Tiedekirjan podcast-sarjan toisessa nauhoituksessa ääneen pääsevät Suomen patristisen seuran sihteeri, luterilainen pastori, kirjailija, muusikko ja väitöskirjatutkija Harri Huovinen ja Tiedekirjan Eija Lappi.

Tutkimusjänteestään ja -aiheestaan poiketen patristinen seura on varsin nuori, mutta seuralle on joka tapauksessa ehtinyt kertyä merkittäviä julkaisuja. Podcastissa keskitytään syyskuussa 2020 ilmestyneeseen, 700- ja 800-lukujen taitteessa Pohjois-Mesopotamiassa vaikuttaneen kristitty piispa Theodoros Abu Qurran merkittävään kirjoituskokoelmaan Kirjoituksia islamista ja kristinuskosta. Lisäksi nauhoituksessa keskustellaan laajemmin patrististiikasta ja varhaisen kirkon tutkimuksesta sekä sivutaan muita seuran julkaisuja.

Kuuntelemaan pääset Tiedekirjan Soundcloudissa.

Image

Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa -podcast

Tiedekirjan podcast-sarjan kolmannessa osassa puhutaan eriarvoisuuden ilmiöstä ja Liikuntatieteellisen Seuran syyskuussa 2020 julkaistusta tuoreesta Eriarvoisuuden kasvot liikunnassa -teoksesta. Teos on ensimmäinen aihepiiriä kattavasti luotaava ja siitä keskustelemassa ovat teoksen toimittaneet Jouko Kokkonen ja Kati Kauravaara.

Kaikilla on ennakkoluuloja, mutta automaattivaihteella toimimisen sijaan olisi hyvä pysähtyä miettimään ja tunnistamaan tilanne. Miten voisin käyttäytyä toisin, etten vahvistaisi ennakkoluuloa? Vastuu eriarvoisuuden kitkemisestä ei kuitenkaan ole yksin yksilöiden harteilla, vaan myös laajempaa, rakenteellista keskustelua ja esteiden purkua tarvitaan myös yhteiskunnallisella tasolla. Miten aiemmin unohdetut tai hiljennetyt ryhmät saataisiin paremmin osaksi konkreettista kehitystyötä ja toiminnan suunnittelua, jotta yhdenvertaisuus lisääntyisi?

Kuuntelemaan pääset Tiedekirjan Soundcloudissa.

Image

Nicolaus Cusanus. Oppineesta tietämättömyydestä -podcast

Tiedekirjan podcast-sarjan neljännessä osassa uskonnon filosofian dosentti ja keskiajan tutkija Ritva Palmén Helsingin yliopistosta sekä Tampereen hiippakunnan emerituspiispa Juha Pihkala keskustelevat Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran uutuusjulkaisusta Oppineesta tietämättömyydestä.

Teos on ensimmäinen suomennos 1400-luvulla vaikuttaneen teologi, filosofi, kirkkojuristi, matematiikan ja tähtitieteen tutkija, ekumeenikko, mystikko ja paavien luottomies ja lähettiläs Nicolaus Cusanuksen De doctrina ignorantia -teoksesta, joka pohtii edelleen ajankohtaisia maailmankaikkeuden, elämän, tiedon ja äärettömyyden kysymyksiä ja paradokseja.

Teoksen sisällysluettelosta löytyy mm. seuraavanlaisia otsikoita: Matemaattisten merkkien käyttö päätelmiä tehtäessä, Kaikkein suurimman äärettömän suoran viivan ominaisuudet, Ääretön suora viiva on kolmio, Tuo äärettömän suuri kolmio on ympyrä ja pallo, Kaikkein suurin suhteutuu kaikkeen samalla tavoin kuin kaikkein pisin viiva kaikkiin viivoihin, ja Lisää samaa äärimmäisen syvällistä oppia.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Kuuntelemaan pääset Tiedekirjan Soundcloudissa.

Image

Tarjoukset

Sukupuoli Raamatun maailmassa
Voimassa 23.10.2020 - 31.10.2020
Mitä Raamatussa sanotaan sukupuolista ja sukupuolielämästä, miehistä ja naisista? Miten erilaiset käsitykset sukupuolesta ilmenevät paitsi Raamatussa myös muissa aikalaislähteissä? Entä mitä näistä muinaisista lähteistä voidaan sanoa sukupuolentutkimuksen valossa?
14,00 €
-50%
Kasvien elämä
Voimassa 23.10.2020 - 31.10.2020
Kasvien elämä käsitteellistää nimensä mukaisesti elämää kasveille ominaisen olemisentavan kautta. Mitä on elämä näille maailmamme luojille, jotka ovat jääneet länsimaisessa ajattelussa ihmisen ja eläimen erityistä luontoa koskevien kysymysten varjoon?
20,00 €
-26%
Oma ruumis ja kerronnan kaari
Voimassa 23.10.2020 - 31.10.2020
Kerronnallisuuteen ja ruumiillisuuteen liittyy luovaa voimaa. Muodostaessamme merkityksiä ympärillä olevasta maailmasta, toisista ihmisistä ja itsestämme käytämme apunamme oman ruumiimme viisautta sekä kykyämme hahmottaa elämää kertomalla.
7,00 €
-70%