Skip to content

Kirja-alan edistämispalkinto Helsingin Kirjamessuilla

Helsingin Kirjamessuilla 2022 lanseerataan uusi Kirja-alan edistämispalkinto, joka palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä.

Ehdota palkinnonsaajaa viimeistään 21.10.

Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron palkinnon tavoitteena on tukea kirja-alan kaupallista menestystä.

Kirja-alan täytyy nyt ja tulevaisuudessa tavoittaa entistä tehokkaammin muun muassa nuoria ja nuoria aikuisia, ja saada heidät kiinnostumaan kirjallisuudesta. Avainasemassa tässä ovat lukemisen, kustannusalan ja kirjakaupan uudet innovaatiot.

Lukemisen edistäminen on tärkeää koko suomalaiselle yhteiskunnalle, kulttuurille, kansalliselle sivistykselle sekä lukuisille kustannusalan yrityksille ja muille toimijoille.  Innovaatiopalkinto voidaan antaa bisnesteolle tai kehittämishankkeelle. Sillä voidaan palkita tai avustaa kaupallista menestystä, uutta kirja-alan teknologiaa tai markkinointikonseptia, joka tukee alaa ja lisää kiinnostusta kirjallisuutta kohtaan. Innovaatio voi liittyä kansainvälisyyden kasvattamiseen kustannusalalla, kestävään kehitykseen tai muihin alan prosesseihin.

Suomen Messusäätiön Kirja-alan edistämispalkinto jaetaan vuosittain Helsingin Kirjamessujen yhteydessä ja se korvaa aiemmin jaetun Rakkaudesta kirjaan -palkinnon.

Palkinnonsaajan valitsee raati, joka käsittelee ehdotukset kokouksessaan ja he voivat myös itse tuoda kokoukseen omia ehdotuksia palkittavista.

Raati

  • Noora Alanne, johtaja, Media-alan tutkimussäätiö
  • Karo Hämäläinen, kirjailija, taloustoimittaja ja Parnasso-lehden vastaava tuottaja
  • Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto
  • Sakari Laiho, johtaja, Suomen Kustannusyhdistys
  • Tanja Pasila, liiketoimintapäällikkö, Helsingin Messukeskus
  • Henriika Tulivirta, kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti

Palkinnonsaajaa voi ehdottaa 21.10.2022 asti

Ehdota palkinnonsaajaa