Skip to content

Kirja-alan edistämispalkinto Helsingin Kirjamessuilla

Helsingin Kirjamessuilla 2023 jaetaan toista kertaa kirja-alan edistämispalkinto, joka palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä.

Ehdota palkinnonsaajaa viimeistään 21.10.

Suomen Messusäätiön rahoittaman 13 000 euron palkinnon tavoitteena on tukea kirja-alan kaupallista menestystä.

Kirja-alan täytyy nyt ja tulevaisuudessa tavoittaa entistä tehokkaammin muun muassa nuoria ja nuoria aikuisia, ja saada heidät kiinnostumaan kirjallisuudesta. Avainasemassa tässä ovat lukemisen, kustannusalan ja kirjakaupan uudet innovaatiot.

Lukemisen edistäminen on tärkeää koko suomalaiselle yhteiskunnalle, kulttuurille, kansalliselle sivistykselle sekä lukuisille kustannusalan yrityksille ja muille toimijoille.  Innovaatiopalkinto voidaan antaa bisnesteolle tai kehittämishankkeelle. Sillä voidaan palkita tai avustaa kaupallista menestystä, uutta kustannus- ja kirja-alan teknologiaa tai markkinointikonseptia, joka tukee alaa ja lisää kiinnostusta kirjallisuutta kohtaan. Innovaatio voi liittyä kansainvälisyyden kasvattamiseen kustannusalalla, kestävään kehitykseen tai muihin alan prosesseihin

Suomen Messusäätiön Kirja-alan edistämispalkinto jaetaan vuosittain Helsingin Kirjamessujen yhteydessä. Vuonna 2022 palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa ja sen sai LANU! festivaalit.

 

Vuoden 2023 palkinnonsaajaa voi ehdottaa 6.9.–21.10.2023

Ehdota palkinnonsaajaa täältä

 

Palkinnonsaajan valitsee raati, joka käsittelee ehdotukset kokouksessaan ja he voivat myös itse tuoda kokoukseen omia ehdotuksia palkittavista.

Raati

  • Noora Alanne, johtaja, Media-alan tutkimussäätiö
  • Karo Hämäläinen, kirjailija, taloustoimittaja ja Parnasso-lehden vastaava tuottaja
  • Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto
  • Sakari Laiho, toimitusjohtaja, Suomen Kustannusyhdistys
  • Tanja Pasila, liiketoimintapäällikkö, Helsingin Messukeskus
  • Henriika Tulivirta, kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 26. – 29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan on Levymessut ja Postimerkkimessut, Viini & Ruoka -tapahtuma sekä erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma.

Lisätietoja:
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut