Siirry sisältöön

Lastenalue hurmaa kaikki!

Lasten ohjelma painottuu torstaina ja perjantaina koululaisiin ja viikonloppuna pienempiin lapsiin.

Lastenalueen 2022 teemana Retki

Retki-teema näkyy alueen visuaalisessa ilmeessä ja toiminnallisessa ohjelmassa.

Lastenalueella on kaksi ohjelmalavaa: Kumpula ja Toukola. Kumpula-lavalta löydät musiikkia, visailua ja muita esityksiä ja Toukola-lavalla järjestetään erilaisia työpajoja ja askartelua. Mukana lastenalueen ohjelmassa ovat mm. Supermarsu, Ryhmä Hau sekä suosikkitubettajat Elina ja Sofia.

Tule pelinappulaksi jättimäiseen lautapeliin

Lastenalueella kiemurtelee jättimäinen Skidipeli, jossa pääset seikkailemaan pelinappulana Helsingin kaduilla ja kohtaat kaupungin tutut maisemat ja hahmot. Matkan varrella on myös mahdollista kurkistaa omalla älylaitteella lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja tehtäviä kuvien, viestien, mainosten, äänien ja runojen äärellä! Stoori-lastenkirjastoautoon voit tulla lukemaan, lainaamaan tai ihan vain oleskelemaan. Lautapelin ja lastenkirjastoauton toteutuksesta vastaavat Helsingin kaupunginkirjastoSkidit-taidekollektiivi sekä Mediakasvatuskeskus Metka.

Lue lisää helmet.fi/skidipeli

 

 


Skidipeli, Kuva: Kati Rapia


Kirjastoauto, Kuva Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Tee taidetta Tarinastudiossa

Tarinastudio juhlistaa lasten ja nuorten mielikuvituksen voimaa ja tarinoiden syntyä yhdessä luoduista aineksista. Retki-teemaisessa työpajassa pääsee piirtämään oman seikkailija-hahmon sekä eväitä ja tarvikkeita onnistuneelle retkelle. Seikkailijoiden matkaa siivittämään tarvitaan loruja, runoja ja sanaleikkejä, joita työpajassa voi kirjoittaa. Lasten luomukset pääsevät näyttävästi esiin leikkisään reaaliaikaiseen projisointiin sekä seinäteokseen. Osa kuvituksista ja sanataiteesta on toteutettu ennakkotehtävänä pääkaupunkiseudun kouluissa. Kuvista ja sanoista syntyy elävä, ainutlaatuinen ja yllätyksellinen tarina. Luova kollektiivi Maketti toteuttaa Tarinastudion, joka on muotoilijoiden Arja Rantala ja Laura Pokela suunnittelema ja ohjaama kollektiivinen taideteos ja työpaja. Tarinastudion työpajat auki päivittäin klo 10-15

 

Osallistu Tarinastudioon tekemällä etukäteen kuvitus- ja kirjoitustehtävät  ohjeiden mukaan. Tuo teoksesi Tarinastudioon Kirjamessujen aikana osaksi yhteistä taideteosta. Löydät meidät Lastenalueelta, osastolta 6s2. Koululaistehtävä on suunnattu 3–6-luokkalaisille.

Ohjeet koululaisilleOhjeet opettajille

 

Millaista olisi olla uutistenlukija?

HS Lasten uutisilla on lastenalueella oma piste, jossa pääset toimittajien ohjeistuksella askartelemaan oman uutisaukeaman. Työpajassa opetellaan, millaista on sanomalehden tekeminen. Lisäksi Lasten uutisten kuvaseinää vasten kävijä voi ottaa selfien ja harjoitella työtä uutistenlukijana. Lasten uutisten toimittajat ovat tavattavissa pisteellä päivittäin klo 10-16.

Yle Mix tekee uutisia lapsille ja on myös mukana kirjamessuilla. Yle Mixin suosikkitoimittajat Jasmin Beloued ja Kiia Keskikylä kertovat, miten ajankohtaisista asioista tehdään kiinnostavia videoita Yle Areenaan, YouTubeen ja TikTokiin.

Muuta ohjelmaa

Lastenalueen Kirjakioskissa on myynnissä laaja valikoima lastenkirjoja.

Muru Baby kahvilassa on myynnissä messuvieraille suolaisia ja makeita välipaloja ja herkkuja.

Lähde retkelle!

Tervetuloa elämykselliselle retkireitille, joka toivottaa lapset tervetulleiksi tutustumaan lastenkirjallisuuteen. Reitti lähtee lastenalueelta ja kulkee Tarinametsästä Pienelle Satupihalle asti.

Nappaa kierroksen kartta talteen lastenalueelta!

Kartan nettiversio

Storytelin Tarinametsä

Retkireitin ensimmäinen kohde on Tarinametsä. Storytelin satumainen Tarinametsä kutsuu lapset potkimaan lehtikasoja, kuuntelemaan satuja tarinapuusta ja seikkailemaan muina eläiminä satumetsässä. Tarinametsään on kutsuttu tärkeitä vieraita halattaviksi!. Reitti kulkee äänikirja-alueelta kolmen osaston kautta takaisin lastenalueelle. Tarinametsässä vanhemmat voivat rentoutua ja juoda kahvit samalla, kun lapset leikkivät.

Kustannus-Mäkelä

Kustannus-Mäkelän osastolla voi osallistua muistipeliin sekä työpajaan, missä lapset voivat värittää itselleen oman kirjanmerkin. Osastolla vierailee Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli sekä Rolle Robotti. Luvassa on satuhetkiä ja esimerkiksi jongleerausta!

Pieni Satupiha

Pieni Satupiha -osastolla on esillä lasten kuvakirjoja ja niiden tekijöitä. Ainutlaatuisessa hankkeessa on mukana kolmekymmentä kotimaista eturivin kuvittajaa. Satumaisen osaston yhteyteen tulee kuvitusnäyttely sekä kuvituksiin liittyvää ohjelmaa neljänä messupäivänä.

Pienen Satupihan toteuttavat palkittu lastenkirjoihin erikoistunut kustantamo Etana Editions ja Capuchina Kustannus yhteistyössä Kuvittajat ry:n kanssa.