Siirry sisältöön
Tapahtumassa

4 päivää Helsingin Kirjamessujen upeaa tunnelmaa

Tapaa kiinnostavimmat kirjailijat, seuraa ajankohtaisia keskusteluja, hanki kirjat messuhintaan ja anna ainutlaatuisen tunnelman viedä!

Tätä kaikkea on kirjamessut

Kansainvälisiä kirjailijavieraita

Helsingin Kirjamessuille saapuu vuosittain useita kansainvälisiä kirjailijavieraita. Vuonna 2023 messuille tuli suosikkeja USA:sta Italiaan ja Ukrainasta Iso Britanniaan – lähes 30 kansainvälistä kirjailijatähteä yhdestätoista eri maasta.

Lastenalue

Kirjamessut tarjoaa hurjasti hauskaa tekemistä lapsille samalla lisäten lasten kiinnostusta lukemista ja kirjoja kohtaan. Rakastetulla lastenalueella on kaksi ohjelmalavaa: Kumpula (musiikkia, visailua ja muita esityksiä) ja Toukola (työpajoja ja askartelua). Tekemistä lastenalueelta löytyy niin työpajoissa, musiikkileikkeinä kuin askartelupisteinäkin.

Kirjakallio

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Kallio-lavan ohjelman. Kallion lukion ja Helsingin Kirjamessujen yhteistyö on mahdollistanut monia merkityksellisiä kohtaamisia nuorten lukijoiden ja kirjailijoiden välillä. KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä yhteiskunnasta.

Antikvaariset kirjamessut

Helsingin Kirjamessuilla voi tutustua uutuuskirjojen lisäksi antikvariaattien tarjontaan. Suosittu antikvariaattialue esittelee samalla kertaa kymmenien yritysten valikoimat – antikvariaattien aarteita, keräilykappaleita ja klassikoita.

Levymessut

Levymessut on todellinen keräilijän aarreaitta,  ja samalla erinomainen tilaisuus löytää juuri se kateissa oleva äänite! Levymessuilla on mukana edustava kattaus suomalaisia eturivin erikoislevykauppoja, yksityisiä levykeräilijöitä ja musiikkiyhdistyksiä.

Postimerkkimessut

Osana Helsingin Kirjamessuja järjestetään Postimerkkimessut. Messuilla on monipuolinen näyttely, useampi alan yritys myyntituotteineen sekä maksuton arviointipalvelu. Myös Suomen Filatelistiliitto esittelee toimintaansa.