Siirry sisältöön

4 päivää Helsingin Kirjamessujen upeaa ohjelmaa verkossa.

Helsingin Kirjamessut verkossa tuo kirjasyksyn omalle ja ystävien kotisohville 22.–25.10.  Luvassa on ohjelmaa kolmella lavalla neljän päivän ajan ja mukana yli 400 esiintyjää. 

Osta liput Tutustu ohjelmaan  Selaa messulehteä  Ohjeet lippujen aktivointiin

Helsingin Kirjamessut virtuaalisesti tuo syksyn merkittävimmän kulttuuritapahtuman kotisohvallesi!

Neljä messupäivää, kolme ohjelmalavaa ja neljäsataa esiintyjää 

OHJELMA | SELAA MESSULEHTEÄ | NÄYTTEILLEASETTAJAT | TARJOUKSET | LUOTA VAIN VIRALLISIIN FACEBOOK-TAPAHTUMIIN | LUKUPIIRIT

Messulipulla pääset seuraamaan esityksiä ohjelmalavoilta

Helsingin Kirjamessut verkossa mahdollistaa tutustumisen näytteilleasettajien tarjontaan ja tuote-esittelyihin maksutta ilman messulippua. Verkkomessuilla pääset lisäksi tekemään hankintoja messutarjouksilla kauppiaiden verkkokaupoista. Näet myös messuohjelman esittelyn ja aikataulun. Mukana olevat yritykset messutarjouksineen julkaistaan 19.10. ja niihin voi tutustua 8.11. asti.

Ostamalla messulipun, pääset seuraamaan kolmen ohjelmalavan esityksiä kätevästi vaikka kotisohvalta. Voit tutustua ohjelmaan ja ostaa lipun etukäteen tai messujen aikaan. Kokoaikalipun ostamalla, voit katsoa myös tallenteita keskusteluista ja esityksistä 8.11. asti. Jos useampi sinua kiinnostava esitys osuu samaan aikaan, voit katsoa niitä tallenteina.

Osta liput Ohjeet lipun aktivointiin

Poimintoja ohjelmasta

Jo Nesbø. Kuva: WSOY Thron Ullberg

Kansainväliset kirjailijavieraat

Kansainvälinen kirjailijavieraskattaus on upea: mukana ovat mm. yhdysvaltalainen Elizabeth Strout, brittiläinen Ken Follett, norjalaisdekkaristi Jo Nesbø, ruotsalaisdekkaristit Camilla Grebe ja Camilla Läckberg ja irlantilainen Lucinda Riley!

Lue lisää

 

Kjell Westö. Kuva: Otava. Marica Rosengård

Kotimaisia huippunimiä

Lavalla nähdään kirjasyksyn tähdet: Kari Hotakainen, Terhi Kokkonen, Tommi Kinnunen, Miika Nousiainen, Maria Pettersson, Kjell Westö ja moni, moni muu.

Katso huippunimet

Tua Forström. Kuva: Siltala. Mao Lindholm

Program på svenska

Mässan har ett mångsidigt program även på svenska. Bekanta dig med programmet i förväg och välj dina favoriter.

Program på svenska

Jumppaa Muumien kanssa

Lastenohjelmaa

Kirjamessut verkossa tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa myös perheen pienimmille. Katso ohjelmat ja esitysajat ja nappaa lapsesi mukaan vauhdikkaisiin ja kiehtoviin tarinoihin.

Lastenohjelmaa

Jorma Uotinen.
Kuva: Otava. Nicklas Mäkelä

Elämäkerrat – Kirjavuoden herkut

Kirjamessuilla pääset tutustumaan kiehtoviin julkisuuden henkilöihin ja heidän tuoreisiin elämänkertoihin. Kuulet herkullisimpia tarinoita ja paljastuksia. Katso etukäteen esiintymisajat ja valmistaudu viihtymään.

Elämäkerrat ohjelmassa

Mmiisas. Kuva: Instagram @mmiisas

Nuorten ohjelma

Nuorille Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa paljon kiinnostavaa.  Seuraat nuorten kirjailijoiden haastatteluja ja kuulet otteita uutuuskirjoista. Huomioi myös kiinnostavien muusikoiden ja musiikintekijöiden elämänkerrat ja tarinat.

Nuorten ohjelma

Jani Toivola. Kuva: Otava Samuli Karala

Ajassa nyt

Helsingin Kirjamessut nostaa esiin ajankohtaisia puheenaiheita ja kiinnostavia henkilöitä ja ilmiöitä.

Ajassa nyt -ohjelmaa

Pertti Pölönen. Kuva: Otava

Tulevaisuus

Tulevaisuus valikoitui messujen teemaksi jo alkuvuodesta, mutta kukaan ei osannut ennustaa minkälaisen tulevaisuuden edessä itse olimme. Tulevaisuudessa varmaa on aina ollut vain epävarmuus, mutta ehkä vuosi 2020 antoi tuollekin sanonnalle uudenlaista syvyyttä.

Tulevaisuus-ohjelmaa

Madventures. Kuva: WSOY

Yhteiskunnallisia aiheita

Messujen ohjelmalavoilla käseitellään monia ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita. Lavalle nousevat mm. Mercedes Bentso, Esko Aho, Tarja Halonen ja Madventuresin Riku ja Tunna.

Yhteiskunta-teeman ohjelmaa

Leena Lehtolainen. Kuva: Tammi Ville Juurikkala

Rikos ja dekkarit

Ohjelmalavoilla nähdään kotimaisia ja ulkomaisia dekkaristeja. Pääset kuulemaan mm. Leena Lehtolaisen haastattelun hänen uudesta Maria Kallio -romaanistaan Jälkikaiku. Katso allolevasta linkistä ohjelman rikos- ja dekkarikirjailijoiden haastattelut.

Rikos- ja dekkarit -ohjelmaa

Kuvat: Poesia ja Teos

Runous

Ohjelmalavoilla pääset seuraamaan keskustelua runoudesta. Ohjelmaa löytyy niin suomeksi kuin ruotsiksikin. Ohjelmatärppinä mm. Teknologia, pelit, tekoäly – ja runous -keskustelu.

Ohjelmaa runoudesta

Kuva: Siltala

Historia

Ohjelmalavoilla pääset tutustumaan historia-aiheisten kirjojen kirjailijoihin haastatteluissa. Tapaat mm. Maria Petterssonin, joka on kirjoittanut historian jännistä naisista ja pääset kuulemaan myös monia muitakin kiinnostavia esityksiä.

Ohjelmaa historiasta