Siirry sisältöön
Tapahtumassa Runoilta

Runoilta

Helsingin Kirjamessut ja Author’s Distillery järjestävät Runoillan Messukeskuksen hotellin Holiday Innin Lobby barissa messupäivän päätteeksi klo 20 alkaen. Tervetuloa viettämään rentoa iltaa runonlausunnan ja cocktailien parissa!

Tilaisuudessa runoja lausumassa ovat Milka Luhtaniemi, Mato Valtonen ja Virpi Alanen.

Tilaisuuden hostina toimii muusikko, valmentaja ja juontaja Sanna Salovuori.

Milka Luhtaniemi

Milka Luhtaniemi on jyväskyläläislähtöinen, Helsingissä asuva runoilija ja monialainen taiteilija. Hänen esikoisrunoteoksensa Kirnu ilmestyi vuonna 2021 Gummeruksen kustantamana ja sai kiittävän vastaanoton. Kirja oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi ja sille myönnettiin Silja Hiidenheimon muistostipendi. Luhtaniemen hienoviritteinen toinen runoteos, Tauoton, julkaistiin helmikuussa 2024.

Mato Valtonen

Markku ”Mato” Valtonen on luovuuden asiamies, suosittu esiintyjä sekä taiteen ja liike-elämän monitoimimies. Hänet tunnetaan erityisesti Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys -yhtyeiden johtohahmona, Vuosikymmenen Puhujana ja Vuoden Markkuna.

Runoilta huipentuu Mato Valtosen vetämään Onko järkee vai ei? -runoiluun, jossa yleisö pääsee mukaan lausumaan Sleepy Sleepersin klassikkobiisejä tulkitsemalla ne tällä kertaa runoina. Kuka Mitä Häh, Väinö, Naiset haisee pahalle, Kesämopo, Onko järkee vai ei… Valitse omasi satojen biisien joukosta!

Virpi Alanen

Virpi Alanen (s.1978) on Helsingissä asuva runoilija ja aforisti. Hänen esikoisteoksensa Ystävätär K ilmestyi Poesian kustantamana vuonna 2012. Alasen tähänastiseen tuotantoon kuuluu runoteoksia ja aforismikokoelmia. Hän on pitänyt myös visuaalisen runouden näyttelyitä. Alasen Lento on scifirunoelma, ja yksi vuoden omaperäisimmistä kokoelmista, jossa avaruus ulottuu tähdistä ja planeetoista ihmisyyden ytimiin: mieleen, rytmiin, kieleen. Lento on Tanssiva karhu –palkintoehdokkaana, joka jaetaan tämän vuoden puhuttelevimmalle runokirjalle.