29.10.2023 12:30 - 13:00 · Töölönlahti-lava · Muu

Klassikolla päähän! - eli vanhojen ja vaikeiden kirjojen arvo

Nykypäivän kirjamarkkinoilla kirjan elinkaari on lyhyt, ja suurin osa kirjallisuuspodcasteista tai mediajutuista keskittyy uutuusteoksiin. Kirja pysyy pinnalla vuoden, hyvässä lykyssä kaksi. Vaikka kouluissa luetaankin edelleen klassikkoja, kirjallisuuskeskustelun ytimessä niitä ei juuri nähdä. Miksi vanhemmat kirjat ja klassikot jäävät useimmiten sivuun? Kuinka lukijat saataisiin löytämään niiden äärelle? Miksi vanhoja, vaikeita kirjoja kannattaa edelleen lukea? Entä miten pitkästä kaanonista tai sen ulkopuolelta saisi valittua juuri itselle sopivan kirjan? Milloin kannattaa jatkaa lukemista, vaikka kirja maistuu puulta?

Aiheesta keskustelemassa ovat Nobel tai ei mitään! -podcastin tuottajakaksikko, Vehka Kurjenmiekka ja Rasmus Tillander, sekä Takakansi-podcastin tuottaja Marko Suomi. Luvassa on teräviä kysymyksiä, uusia näkökulmia ja rautainen puolustuspuhe klassikkokirjallisuuden puolesta.

Nobel tai ei mitään! -podcastissa tutustutaan yksi kerrallaan kaikkiin kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittajiin ja heidän tuotantoonsa.
Takakansi-podcastin tavoitteena on tuoda monipuolisia näkökulmia lukemiseen ja jakaa erilaisia keinoja avartaa omaa lukemista. Vieraina on lukijoita, kirjailijoita, asiantuntijoita ja muutenkin kiinnostavia ihmisiä.

  • Aika: 29.10.2023 12:30 - 13:00
  • Paikka: Töölönlahti-lava
  • Esiintyjät: Vehka Kurjenmiekka, Marko Suomi, Rasmus Tillander