Skip to content
×

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry

044 755 5158
kultti@kultti.net

Vuonna 1991 perustettu Kultti ry puolustaa sananvapautta ja median monimuotoisuutta. Samalla se toimii lähes kahden sadan kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehden yhteisenä äänitorvena ja pyrkii eri keinoin auttamaan lehtiä ja niistä kiinnostuneita yleisöjä kohtaamaan toisensa.

Vieraile sivustolla

Vuonna 1991 perustettu Kultti ry puolustaa sananvapautta ja median monimuotoisuutta. Samalla se toimii lähes kahden sadan kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehden yhteisenä äänitorvena ja pyrkii eri keinoin auttamaan lehtiä ja niistä kiinnostuneita yleisöjä kohtaamaan toisensa.

Tervetuloa Kultti ry:n virtuaaliselle kirjamessuosastolle!

Kultin messuosastolla voit katsella Vuoden laatulehti -kilpailun palkittujen sekä jäsenlehtien eri teemoihin keskittyviä mielenkiintoisia haastatteluita sekä tutustua erilaisiin tarjouksiin.

__________________________________________________________________

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu 2020

Tämän vuoden tuomari, kirjailija Risto Isomäki, julkistaa valintansa tämän vuoden laatulehdeksi.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailun voittaja 2020

Kulttilavalla haastattelussa Animalia-lehden päätoimittaja Laura Uuotila.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Sarjainfo

”Visuaalisesti jännittävin” kunniamaininnasta haastattelussa Sarjainfon päätoimittaja Aino Sutinen.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Natura

Vuoden laatulehti -kilpailussa kunniamaininta “eniten uutta, mutta hyvin kiinnostavaa asiaa” (jaettu palkinto).

Haastattelussa päätoimittaja Anne Hirvonen.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Kaltio

Vuoden laatulehti -kilpailussa kunniamaininta “eniten uutta, mutta hyvin kiinnostavaa asiaa” (jaettu palkinto).

Haastattelussa päätoimittaja Paavo J Heinonen.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Lumooja

Kunniamaininta ”vanhoja luutumia tuulettavista uusista näkökulmista”.

Haastattelussa toinen päätoimittaja Mikko Lamberg.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Improbatur

Kunniamaininta ”lukijoita  omaperäisellä, raikkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla palvelevasta lähestymistavasta.”

Haastattelussa päätoimittaja Tuukka Tuomasjukka.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Linnut

Yleisön suosikki, jaettu ensimmäinen sija.

Haastattelussa päätoimittaja Jan Södersved.

 

Kultin Vuoden laatulehti -kilpailu, Imetysuutisia

Yleisön suosikki, jaettu ensimmäinen sija.

Haastattelussa päätoimittaja Saija Ohtonen-Jones.

 

__________________________________________________________________

Osallistu Kultin haastavaan tietovisaan!

Nyt edellytetään tiukkaa kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiosaamista.

Arvomme kaikkien vastanneiden kesken kolme Kultin jäsenlehden vuosikertaa.

Tietovisa avoinna maanantaiaamuun 26.10.2020.

__________________________________________________________________

MUSEO-lehti virtuaalisilla kirjamessuilla 2020

Miksi mielenterveyteen liittyvä kulttuurihistoria voi herättää joissakin ihmisissä kauhua? Helsingin yliopiston työelämäprofessori ja Suomen museoliiton hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauri haastattelee Kellokosken sairaalamuseon museoamanuenssi Harri Nymania. Haastattelu on nosto syksyn 2020 kauhuteemaisesta MUSEO-lehdestä, jossa käsitellään sairaalamuseoita.

Kulttilavalla:Kuuba 2020 -kirja

Antti Halinen kertoo Rauhanpuolustajien Umpihanki-sarjassa ilmestyneestä tietokirjastaan Kuuba 2020. Haastattelija Teemu Matinpuro.

Bokmässan 2020: Finlands Natur

Finlands Natur – om naturen för miljön sedan 1941. Möt miljöengagerade unga i studion och äldre naturskyddsaktivister i skogen. Finlands Natur tarjoaa oivan tilaisuuden luonnolliselle kielikylvylle.

Kritiikin Uutiset Kulttilavalla

Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskosken haastateltavana palkittu kirjailija, esseisti ja kriitikko Satu Taskinen.

Keskustelun aiheina ovat vuoden 2019 kirjallisuuden nobelisti Peter Handke ja tottelemattomuus kirjallisuudessa, Joharin ikkuna -rakenne Taskisen omassa romaanitrilogiassa Täydellinen paisti (2011), Katedraali (2014) ja Lapset (2017), sekä kysymys siitä, mitä tarinassa tapahtuu kun kriisi vaihtuu traumaan. Mitkä ovat kriisi- ja traumakertomuksen keskeiset erot?

Satu Taskinen työstää parhaillaan Kritiikin Uutisiin esseetrilogiaa aiheenaan ”Subversiivisuus kirjallisuudessa ja kertomuksissa”. Subversiivisuus-trilogian ensimmäinen essee on julkaistu lehdessä viime kesänä (17.6.2020): ”Peter Handken Nobel ja kirjallisuuden tottelemattomuus”.

Seuraava, kriisi- ja traumakertomuksia kolmen proosakirjallisuusesimerkin (Rachel Cuskin Ääriviivat-trilogia, Judith Schalanskyn Kaukaisten saarten atlas ja Herman Kochin Suomen päivät) kautta tarkasteleva essee ilmestyy lehdessä kirjamessujen jälkeen marraskuun alussa.

Lukufiilis hakee tekijöitä!

Nuorten kirjallisuusmedia Lukufiilis on verkkolehti nuorille, jotka lukevat. Ilmoittaudu mukaan tekemään lehteä Instassa tai sähköpostilla.
Lukufiilis löytyy myös netistä.

Sanoja äitiydestä – kirjallisuusterapia äitiyden tukena

Kirjallisuusterapiaohjaaja Annamari Typpö haastattelee Pauliina Niemelää, joka oli mukana pienten lasten äideille ja odottajille suunnatussa kirjallisuusterapeuttisessa kasvuryhmässä.

Ydin-lehti Kulttilavalla

Säveltäjä Ludvig van Beethovenin syntymästä on 250 vuotta. Hänen 9. sinfonia ja sen koraaliosuus An die Freude on EU:n tunnushymni ja osa kulttuurihistoriaamme. Beethovenin kiihkeä poliittisuus huipentuu hymnissä vapauden, veljeyden ja tasa-arvon ylistykseen! Ydin-päätoimittaja Arja Alho kertoo kiehtovasta Beethovenista.

Mikä saa steineropettajan liekkeihin?

Steinerkoulun luokanopettaja Johanna Leppänen opettaa nyt ensimmäistä luokkaa Helsingin Rudolf Steiner -koulussa. Mikä on opettajan sydämenasia? Miten auttaa lasta vahvistamaan itsessään olevaa hyvää? Entä mitä tässä ajassa kasvavat lapset tarvitsevat?
Lisää aiheesta Steinerkasvatuksen verkkolehdessä
Haastattelija: Pia Pale / Steinerkasvatuksen liitto
Haastattelussa: Johanna Leppänen, Helsingin Rudolf Steiner -koulu, 1.luokan luokanopettaja

Uskallan muuttaa maailmaa!

Steinerlukiolainen Anders Rahijärvi on kokoamassa steinerkoulujen nuoret yhteen Suomen WOW-päivä – Waldorf One World -projektiin, jossa koululaiset auttavat koululaisia ja tulevat tietoisemmiksi erilaisista elämän mahdollisuuksista eri puolilla maailmaa.
Lisää aiheesta Steinerkasvatuksen verkkolehdessä.
Haastattelija: Pia Pale / Steinerkasvatuksen liitto
Haastattelussa: Anders Rahijärvi, Helsingin Rudolf Steiner -koulu, 11.lk, esittävän taiteen linja, WOW-päivä

Voima-lehti: kulttuurihäirintää ja mediakasvatusta

Voima-lehden kustantaja ja Kultti ry:n puheenjohtaja Tuomas Rantanen haastattelee toimittaja ja Häriköt-päämajan päähäirikkö Jari Tammista. Keskustelussa esitellään Tammisen tietokirja ”Nauti tyhjyydestä ja muita vastamainoksia” sekä Antti Kalakiven kirjoittama graffitikronikka ”Perintö: Helsinki-graffitia vuosilta 1992-2017”.

Tilaa Voiman mediakasvatuskirje

Esitellyt kirjat ja muuta teoksia

Nuorisotutkimus-lehti Helsingin kirjamessuilla: Vanhempiensa velkaannuttamat

Suomessa oli vuoden 2014 lopulla vajaa 2000 alaikäistä velallista, joista alle 15-vuotiaat olivat pääsääntöisesti velkaantuneet vanhempiensa toiminnan seurauksena. Keskustelussa pohditaan itsenäistyvien nuorten kokemuksia vanhempien aiheuttamasta velkaantumisesta nuorten toimijuuden näkökulmasta. Vanhempien aiheuttamaa velkaantumista lähestytään taloudellisen hyväksikäytön muotona. Kultti ry:n virtuaalisella osastolla keskustelemassa YTM, KTM, erikoissuunnittelija Pauliina Pitkäjärvi ja VTT, yliopistonlehtori Tarja Juvonen.

Jahrbuch für finnisch-deutsche Literaturbeziehungen
on mukana Kultti ry:n osastolla Helsingin kirjamessuilla.

Esiintyjinä professori emeritus Matti Klinge ja kirjallisuudentutkija Katja Seutu.

Helsingin Saksalaisen kirjaston vuosikirja Jahrbuch für finnisch-deutsche Literaturbeziehungen on jo vuodesta 1967 alkaen toiminut välittäjänä suomalaisen ja saksankielisen kirjallisuuden kesken. Suomalaisen nykykirjallisuuden ensikäännösten ja kirjallisuustieteellisten artikkeleiden lisäksi siinä julkaistaan aineistoa muidenkin humanististen tieteiden aloilta. Vuosien saatossa Jahrbuch on julkaissut muun muassa Pentti Haanpään, Mika Waltarin, Annika Idströmin, Kjell Westön ja Kari Hotakaisen tuotantoa. Otteiden myötä se on tarjonnut mahdollisuuden tutustua vaikkapa Paavo Haavikon ja Eeva-Liisa Mannerin näytelmiin. ”Jokainen Suomesta ja sen kirjallisuudesta, taiteesta ja elokuvasta kiinnostunut iloitsee vuoden lopulla, kun saa käsiinsä vuosikirjan.” Frank Keil, Switchboard

Rauhan puolesta

Teemu Matinpuro kertoo Rauhan puolesta -lehdestä sekä muusta Suomen Rauhanpuolustajien julkaisutoiminnasta. Haastattelija Timo Kalevi Forss.

Kulttuurivihkot Kulttilavalla

Mitä kuuluu suomalaiseen lähiöelämään? Päätoimittaja Elias Krohn esittelee lähiöteemapaketin ja uusimman Kulttuurivihkojen muita aiheita.

Työväentutkimus Vuosikirja 2020 Kultti ry:n osastolla Helsingin kirjamessuilla

Esiintyjinä maisteri Maija Absetz ja dosentti Mikko-Olavi Seppälä. Työväentutkimus Vuosikirja on työväestöä, työväenkulttuuria ja yhteiskunnallisia aiheita käsittelevä tieteellinen aikakauskirja. Se sisältää artikkeleita, joista osa vertaisarvioidaan, sekä keskustelupuheenvuoroja, opinnäyte-esittelyjä ja kirja-arvioita. Vuosikirja on arvioitu julkaisufoorumin tasolle 1.

Aina ajankohtainen Marxin Pääoma

Karl Marxin Pääoman ensimmäisestä osasta ilmestyy marraskuun alussa uusi, korjattu painos. Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén kertoo, miksi pääoma on yhä ajankohtainen. Packalénia haastattelee Jiri Mäntysalo.
– Marx on aina ajankohtainen: nyt ja myös tulevaisuudessa. Jopa ajankohtaisempi kuin omana elinaikanaan. Mikäli haluaa ymmärtää yhteiskunnan kehitystä kokonaisvaltaisesti ja ilmiöiden syy-seuraussuhteita, Marxiin kuten muihinkin klassikoihin kannattaa tutustua. Nykyään jatkuvasti toistuvat ja koko maailmaa ravisuttavat finanssikriisit, joukkotyöttömyys, varallisuuserot ja ympäristökriisi ovat yhä laajemmin koko ihmiskuntaa uhkaavia asioita. Näihin isoihin ongelmiin liittyy aina vahvasti kokonaisten kansakuntien talouden järjestäminen.
– Kriisit, kuten Marx analysoi, ovat osa kapitalismin historiallista kehitystä ja kapitalistinen talousjärjestelmä on aina enemmän tai vähemmän kriisissä. Yritysten on pakko kilpailla keskenään, eikä kapitalismissa pyritä tasapainoon, vaan on jatkuvasti pyrittävä tuottamaan lisää voittoa.
 Rajallisten luonnonvarojen maailmassa jatkuva voitontavoittelu synnyttää tietysti myös ympäristötuhoja ja kiihtyvän ilmastonmuutoksen. Nykyisen kapitalistisen kasautumisvimman vuoksi järjestelmä ei voi välttää ekologista tuhoa. Pääoman kautta on mahdollisuus ymmärtää, millä tavoin maailma toimii ja miksi näitä ongelmia ei ole mahdollista ratkaista nykyjärjestelmän puitteissa.

Kiiltomato Kulttilavalla

Kiiltomato-Lysmasken on Suomen laajin kirjallisuuskritiikkiin keskittyvä verkkolehti, joka julkaisee vuosittain noin 150 kritiikkiä niin suomeksi kuin ruotsiksi, ja siksi se on hyvä paikka myös etsiä uutta kirjallisuutta luettavaksi. Kiiltomato haluaa olla myös entistä enemmän laadukkaan ja elävän kirjallisuuskeskustelun alusta. Uusi päätoimittaja Ville Hämäläinen esittelee lehteä, kutsuu lukemaan ja kirjoittamaan siihen.

 

__________________________________________________________________

Tässä osa messutarjouksista – sivun alareunasta löytyy niitä lisää!

Taide

Taide-lehti summaa yhteen kuvataiteen moniulotteisen maailman nyt, kun sitä enää tuskin kukaan muu tekee. Tervetuloa lehden tilaajaksi, löytämään yhdessä mitä uutta kuvataiteessa tapahtuu ja pohtimaan taidekritiikkien ja syventävien artikkelien kautta, mitkä ovat niitä kuvataiteen aitoja sisältöjä.

Kirjamessutarjoukset osoitteella tuula.airas@artists.fi, mainitse Kultin Kirjamessutarjous. Tarjous koskee vain uusia tilaajia.

Image
Image

Kuvittaja

Visuaalisen viestinnän ystävä! Tilaa Kuvittaja-lehti vuodelle 2021 (36 e / 4 nro), saat joulukuun numeron kaupan päälle!

Tarjous: 5 numeroa hintaan 36 euroa. (Norm. 36 e / 4 nro).

Tilaukset osoitteeseen: lehti@kuvittajat.fi

Tarjous voimassa 22.10.-31.10.

Tyyne Matilaisen esoteerinen filosofia

Vialaisen filosofian perusteos
Tuula Uusitalo, Hyvyyden voimien palveluksessa – Tyyne Matilaisen esoteerinen filosofia ja sen inspiroimia välähdyksiä
Uuden Safiirin Aikakauskirja 1 2016.
Tyyne Matilaisen esoteeriseen filosofiaan sisältyy uudella, omaperäisellä tavalla löydettyä totuutta. Hänen parhaita ajatuksiaan on mahdollista kehittää eteenpäin. Uusitalo on tutkinut yli 40 vuotta Tyyne Matilaisen esoteerista filosofiaa ja löytänyt filosofisesti perustellut pohjavirrat, mm. teemoihin tajunta, bio-luonnonlogiikka ja anteeksipyynnöt.

Hinta 10 €

TILAUKSET: uusi.safiiri@via.fi
Hintaan lisätään toimituskulut 5,00 e

Tarjous voimassa 22.-31.10.2020

Lisätietoa lehdestä

Image
Image

Uusi Safiiri – eri numeroita

Via-Akatemian säätiö sr julkaisi vuosina 1997-2015 Uusi Safiiri -lehteä. Toiminta-ajatuksensa mukaisesti Uusi Safiiri – Integraalihenkisyyden Aikakauskirja tutki ihmisen henkisyyttä filosofian, psykologian, uskonnon, taiteen ja esoterismin näkökulmista. Uusi Safiiri liikkui viisaustraditioiden ja uuden holistisen tieteen rajapinnoilla sillanrakentajana uskonnon ja tieteen sekä ihmisen ja luonnon välillä.

Hinta 5€/kpl

TILAUKSET: uusi.safiiri@via.fi
Hintaan lisätään toimituskulut 5,00 e

Tarjous voimassa 22.-31.10.2020

Lisätietoa lehdestä

Antimilitaristi

Antimilitaristi on mielipidelehti, joka pureutuu ajankohtaisiin ja yleismaailmallisiin aiheisiin aseistakieltäytymisen, sodan ja rauhan, kansalaistoiminnan ja erilaisten tapahtumien saralla erityisesti nuorten näkökulmasta. Antaumuksella alistumatta.
Tilaa lehti täältä, merkitse tunnus Lisätietoja-kohtaan ”Messutarjous”.

Image
Image

Kristosofi

KRISTOSOFI  kertoo aseettomasta sivistyksestä Vuorisaarnan valossa, jälleensyntymisestä, karmasta ja ihmisen kehityksestä sekä kristosofisista opettajista ja heidän kirjoistaan.
Julkaisija Kristosofinen Kirjallisuusseura ry.

Messutarjouksena 12 numeroa 15 euroa!
Myös näytenumeroita.

Tilaukset: anja.kesavuori@gmail.com

Tarjous voimassa 22.-25.10.2020.

Katalogi

Särö
Voimassa 19.10.2020 - 31.12.2020
Kirjallisuus- ja kulttuurilehti Särö tarjoaa nyt vuoden 2020 ja 2021 kaikki lehdet, eli yhteensä 4 lehteä yhteishintaan 30 € (norm. 44 €). Tilausta tehdessäsi kirjoita Lisätietoja-kohtaan "Messutarjous 30 euroa" .
30,00 €
-32%
Tulva
Voimassa 19.10.2020 - 25.10.2020
Tilaa feministinen aikakauslehti Tulva kestona erikoishintaan! Tarjous sisältää kestotilauksen ensimmäisen vuoden 25 euron erikoishintaan (norm. 30 euroa per vuosi). Tilaus alkaa joulukuussa 2020 ilmestyvästä lehdestä. Mahdollisuus tilata myös lahjaksi. Tarjous on voimassa 19.–25.10.2020.
25,00 €
-17%
Finlands Natur
Voimassa 22.10.2020 - 25.10.2020
Finlands Natur – för dig som vill inspireras av naturen och få tips om en hållbar livsstil. Finlands Natur utkommer fyra gånger om året, ett nummer per årstid. Erbjudande för fyra nummer (4/2020–3/2021) + nr 3/2020 på köpet. Fyll i blanketten på www.finlandsnatur.fi och ange kampanjkoden ViBo2020!
19,00 €
-41%