Skip to content
×

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Sanasto – kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö

+358 (0)9 5629 3300
info@sanasto.fi

Sanasto on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö. Palvelemme kirjallisuuden tekijöitä ja käyttäjiä. Edustamme yli 13 000 kirjallisuuden tekijää: kaunokirjailijoita, tietokirjailijoita, kääntäjiä, oppikirjailijoita ja runoilijoita.

Vieraile sivustolla

Sanasto on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö. Palvelemme kirjallisuuden tekijöitä ja käyttäjiä. Edustamme yli 13 000 kirjallisuuden tekijää: kaunokirjailijoita, tietokirjailijoita, kääntäjiä, oppikirjailijoita ja runoilijoita.

Osallistu Sanaston tekijänoikeusvisaan

Kuinka hyvin tunnet kirjallisuuden tekijänoikeudet? Testaa tietosi! Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken viisi lahjakorttia Suomalaiseen Kirjakauppaan (arvo 20 euroa).

 

Katso video:
tietokirjailija Anna Kortelainen

Tietokirjat kutsuvat meidät uuden tiedon äärelle. Tietokirjailija Anna Kortelainen ottaa lukijan mukaan seikkailuun, selvittämään vastauksia arvoitukseen. Sanaston videolla Kortelainen kertoo työstään.

Tiesitkö, että ilman tekijänoikeuksia hän ei tekisi kirjailijan työtä? Tekijänoikeus mahdollistaa elannon kirjojen kirjoittamisesta.

Katso video:
kirjailija Elina Hirvonen

Kaunokirjallisuus kehittää empatiakykyämme: se antaa mahdollisuuden asettua toisen ihmisen asemaan. Sanaston videolla kirjailija Elina Hirvonen kertoo, että kirjan hahmot elävät hänen mielessään jo ennen kuin hän alkaa kirjoittaa romaania.

Tiesitkö, että tekijänoikeus suojaa kirjailijan työtä? Hirvonen kertoo, mikä nyt on ajankohtaista tekijänoikeuskysymyksissä.

Katso video:
suomentaja Sampsa Peltonen

Kirjallisuuden kääntäjien ansiosta meillä on mahdollisuus nauttia kirjoista, jotka muuten jäisivät kokematta. Sanaston videolla kirjallisuuden suomentaja Sampsa Peltonen kertoo työstään ja siitä miten ratkoo käännöspulmia.

Tiesitkö, että myös kääntäjällä on tekijänoikeus? Peltonen kertoo olevansa äärettömän kiitollinen tekijänoikeuksista.

”Lainauskorvaus merkitsee minulle sitä, että kirjallisuus kuuluu kirjastossa kaikille ja silti kirjan tekijä saa työstään korvauksen.”

Vilja–Tuulia Huotarinen, kirjailija

Image

Tiesitkö, että joka kerta kun lainaat kirjastosta kirjan, tekijä saa siitä lainauskorvausta?

Tällä hetkellä lainauskorvausta maksetaan kirjailijoille 0,26 € ja kääntäjille 0,13 € yhtä lainaa kohden. Lainauskorvauksia on maksettu Suomessa vuodesta 2007 lähtien.

Lainauskorvauksia maksetaan Suomen yleisten kirjastojen sekä korkeakoulukirjastojen lainoista. Korvaus maksetaan valtion budjetista.

Lue lisää lainauskorvauksesta.

Kirjallisuuden tekijä:
rekisteröidy Sanastoon

Oletko kirjoittanut tekstiä teokseen, joka on lainattavissa Suomen yleisistä tai korkeakoulukirjastoista? Saat Sanastosta sinulle kertyvät lainauskorvaukset.

Tilitämme lainauskorvauksia seuraavan kerran 1.12.2020. Rekisteröidy 30.10. mennessä ja olet mukana Sanaston vuoden päätilityksessä.

Image