Skip to content

KirjaKallio

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Kallio-lavan ohjelman. Vuonna 2012 käynnistynyt Kallion lukion ja Helsingin Kirjamessujen yhteistyö on mahdollistanut monia merkityksellisiä kohtaamisia nuorten lukijoiden ja kirjailijoiden välillä.

KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä yhteiskunnasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan päivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa.

 

Helsingin Kallion ilmaisutaidon lukion Helsingin Kirjamessujen ohjelmaan liittyvä kurssi tunnetaan nimellä KirjaKallio. Tavoitteena on tarjota ohjelmaa nuorilta nuorille ja lisätä nuorten kiinnostusta kirjallisuutta kohtaan. Kurssin opiskelijat tekevät ohjelman Helsingin Kirjamessujen Kallio-lavalle.

KirjaKallion messuohjelmassa nostetaan esiin vuoden 2023 kirjoista kiinnostavia nuorille ja nuorille aikuisille sopivia teoksia. Opiskelijat haastattelevat itse kirjailijoita ja joka päivä järjestään nuoria kiinnostava paneelikeskustelu juuri nyt pinnalla olevista aiheista.

Seuraa KirjaKallion kuulumisia Facebookissa ja X:ssä @kirjakallio

Paneelit Kallio-lavalla

 

MITÄ SOME TEKEE MEILLE? – Torstaina klo 12

Riippuvuus digilaitteista on nykyihmisen vitsaus. Se vie valtavasti aikaa ja heikentää toimintakykyä. Kuka hyötyy siitä, että käytämme aikamme näyttöjemme äärellä klikkaillen?

 

PALJASTUKSIA PAHUUDESTA – Perjantaina klo 12

Mistä pahuus syntyy? Miksi ihminen tekee pahaa? Vaikuttavatko taiteesta tunnetut pahat siihen, minkä koemme vääryytenä?

 

USKO NYT! – Lauantaina klo 12

Millaista on usko ja hengellisyys nykypäivänä? Miksi nuoriin vetoavat astrologia, tarot ja kristallit? Miten uskonnot näkyvät mediassa ja kirjallisuudessa?

 

TOIVO TUHON AIKAKAUDELLA – Sunnuntaina klo 12

Luonnon tuho, sota ja pandemiat ovat koetelleet meitä viime vuosina. Henkilökohtaisessa elämässäkin joutuu kohtaamaan pettymyksiä. Mistä löytää toivoa, kun asiat eivät mene niin kuin haluaisi?