Siirry sisältöön

Helsingin Kirjamessut verkossa 2020 TOP 10

Helsingin Kirjamessut verkossa 2020 toi kirjasyksyn omalle ja ystävien kotisohville. Ohjelmaa oli kolmella lavalla neljän päivän ajan ja mukana yli 400 esiintyjää. Tämän vuoden kirjamessuja odotellessa julkaisemme kymmenen verkkotapahtuman katsotuinta ohjelmanumeroa.

Sijalla 1

Elizabeth Strout (Tammi)

Yhdysvaltalainen Elizabeth Strout tunnetaan vahvana tarinankertojana, jonka teokset koskettavat taidokkaasti luoduilla henkilöhahmoillaan. Strout voitti vuonna 2009 Pulitzer-palkinnon teoksellaan Olive Kitteridge. Haastattelijana Sofi Oksanen. Englanninkielinen keskustelu on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Yhteistyössä: Helsingin Sanomat

Sijalla 2

Camilla Läckberg: Hopeasiivet (Otava)

Psykologisen jännityssarjan toinen osa on vangitseva kostotarina petoksista, epäoikeudenmukaisuuksien korjaamisesta ja naisten välisestä solidaarisuudesta. Keskustelu käydään ruotsiksi. Haastattelijana Antti Kasper.

Sijalla 3

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa (WSOY)

Alkukesällä 1945 viisi naista lähtee norjalaiselta vankileiriltä kotimatkalle läpi poltetun Lapin. Naiset eivät kysele toisiltaan, miksi lähtivät saksalaisten matkaan. Kaikki eivät ymmärrä sitä itsekään. Haastattelijana Anne Flinkkilä.

Sijalla 4

Maaret Kallio: Voimana toivo (WSOY)

Rakastettu Maaret Kallio kirjoittaa suosittuja Lujasti lempeä -kolumneja Helsingin Sanomissa. Suomen luetuimman psykoterapeutin kirja pureutuu toivoon, joka on merkittävä asia hyvän elämän kannalta. Haastattelijana Satu-Maria Rastas.

Sijalla 5

Terhi Kokkonen: Rajamaa (Otava)

Laulaja ja lauluntekijä Terhi Kokkonen debytoi kirjailijana syksyllä 2020. Rajamaa on vahvatunnelmainen ja psykologinen romaani ihmisistä poikkeusolosuhteissa. On sanottu, että siinä Twin Peaks kohtaa nukkekodin. Haastattelijana Helsingin Sanomien toimittaja Susanna Laari.

Sijalla 6

Holokaustikirjallisuus nyt: Heather Morris ja Cilkan tarina sekä Auschwitzin tatuoija (Aula & CO)

Kirjailija ja käsikirjoittaja Heather Morris on kirjoittanut kaksi koskettavaa romaania vankileiriselviytyjistä. Sekä Auschwitzin tatuoija että Cilkan tarina ovat saavuttaneet huikean menestyksen sekä kansainvälisesti että Suomessa. Haastattelijana Nora Varjama.

Sijalla 7

Leena Lehtolainen: Jälkikaiku (Tammi)

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija-romaaneistaan. Haastattelijana Laura Friman.

Sijalla 8

Tuomas Nyholm: Samu Haber – Forever Yours (Otava)
Sunrise Avenuen keulahahmon tarina on täynnä palavaa kunnianhimoa, kylmiä takaiskuja ja uskomattomia sattumuksia. Samu Haberia ja Tuomas Nyholmia haastattelee Mari Mikkola.

Sijalla 9

Jo Nesbø: Valtakunta (Johnny Kniga)
Norjalainen Jo Nesbø on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Hänet tunnetaan erityisesti kymmeniä miljoonia teoksia myyneestä Harry Hole -sarjastaan. Haastattelijana Jarkko Nieminen.

Sijalla 10

JP Koskinen: Hukkuva maa (Like Kustannus)
Romaani kiihtyvän ilmastonmuutoksen maailmasta ja perheestä, jonka vauraus ja suvun salaisuudet ajoivat erilleen. Haastattelijana Jaakko Launimaa.