Nuortenkirjat KirjaKallio-lavalla

Ajankohtaiset nuortenkirjat ja kiinnostavimmat kirjailijat pääsevät esille Helsingin Kirjamessujen KirjaKallio-lavalla, jonka ohjelmasta vastaavat Kallion ilmaisutaidon lukion opiskelijat. Lukiolaiset toimivat haastattelijoina ja ovat itse valinneet käsiteltävät nuortenkirjat ja haastateltavat. Haastattelujen lisäksi KirjaKallio-lavalla nähdään ajankohtaisia paneelikeskusteluja ja näytelmäprojekti.

KirjaKalliossa jokaisella messupäivällä on oma teemansa:

Torstai: Suomi täytti 100-vuotta, mutta mitä tapahtuu bileiden jälkeen?

Suomea juhlittiin muistelemalla voitettuja haasteita, mutta mitä on vielä tekemättä? Minkä päälle rakennetaan seuraavat 100 vuotta? KirjaKallion torstaissa pohditaan juhlien jälkeistä elämää. Torstaina käynnistetään myös KirjaKallion ja Kansallisteatterin yhteistyöprojekti Neljän päivän näytelmä, jossa oppilaat dramatisoivat messujen aikana yhden kotimaisen nuortenkirjan näytelmäksi.

KirjaKallion paneeli klo 12.00:

100-vuotisbileiden jälkeistä elämää pohtimassa tulevaisuuden poliitikko Elisa Gebhard (sd.), toimittaja Suvi Auvinen, startup-yrittäjä Lauri Skön ja tietokirjailija Tuomas Muraja.

Perjantai: Netissä on kaikki, mihin tarvitaan kirjaa?

Ei ole mitään, mitä ei olisi jo tapahtunut netissä. Mitä kirjallisuudella on tarjota, kun somessa rakastetaan, soditaan ja aloitetaan vallankumouksia? Miten kirjan pitäisi kehittyä, että se on merkittävä jatkossakin? KirjaKallion perjantaissa fokuksessa ovat kirjat, jotka puhuvat internetin uhista ja mahdollisuuksista. Vieraaksi saapuu mm. suosittu tubettaja Roni Back.

KirjaKallion paneeli klo 12.00:

Kirjan tarpeellisuudesta keskustelemassa Kaiken Entertainmentin toimitusjohtaja Laura Nevanlinna, Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola, kirjailijat Aleksi Delikouras ja Jukka Behm sekä Demin toimituspäällikkö Päivi Lehtomurto.

Lauantai: Rohkeinta on rakastaa itseään

Rohkeinta on rakastaa itseään, mutta matka siihen voi olla pitkä! KirjaKallion lauantaipäivänä pohditaan, miten itsensä kanssa voi tulla sinuksi ja ystäväksi. Lava täyttyy kirjoista, jotka antavat rohkeutta, lohtua ja kipinää.

KirjaKallion paneeli klo 12.00:

Aihetta pohtimassa Vaakakapinasta tuttu toimittaja Saara Sarvas, kirjailija Nadja Sumanen, Seta Ry:n puheenjohtaja Viima Lampinen, Poikien Talon toiminnanjohtaja Kalle Laanterä, toimittaja Victoria Odum ja teatterintekijä Nora Dadu.

Sunnuntai: Lukijasta tekijäksi

Miten kirjan ääreltä päätyy kirjailijaksi? Kuinka lukijasta tulee tekijä? Riittääkö hyvä asenne vai vaaditaanko muita avuja? Viimeisenä messupäivänä tehdään itse. Messujen aikana dramatisoitu Neljän päivän näytelmä näkee ensi-iltansa klo 16.00.

KirjaKallion paneeli klo 12.00:

Tekijäksi ryhtymisestä keskustelemassa toimittaja Reetta Räty, Gasellit-yhtyeestä tutut esikoisteoksensa julkaisseet Miikka Niiranen ja Pekka Salminen, toimittaja Aleksis Salusjärvi sekä elokuvantekijä Hannaleena Hauru.

Katso koko KirjaKallio-lavan ohjelma

Iltaisin KirjaKallion ohjelman päätyttyä lavalla järjestetään muuta ohjelmaa.

Vinkki! Koululaislippu torstaina ja perjantaina vain 6 €

Torstaina ja perjantaina 26.-27.10. peruskoulun oppilaat, lukiolaiset ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat sekä ryhmän mukana tulevat opettajat voivat vierailla messuilla koululaislipulla hintaan 6 €/henkilö.