Skip to content

Nykyisin asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Sekä Ina Mikkola että Sita Salminen ovat kirjoittaneet seksistä ja nyt näitä suorasanaisia naisia haastattelevat Kallion ilmaisutaidon lukion lukiolaiset. Elokuvaohjaaja Reetta Aallon esikoisromaani  vie vuosituhannen vaihteen Pietariin, tuhoisaan ihmissuhteeseen ja esteisiin, joita raivaamme tieltämme unelmien takia. Emmi-Liia Sjöholmin käsistä on alkuvuoden kirjallinen hitti Paperilla toinen. Kirjan minäkertoja sai nuoret naiset samaistumaan itseensä ja jakamaan netissä sitaatteja kirjasta.

Ihmissuhteet ovat usein mutkikkaita. Elina Kilkun Ihana Tyttö ja Janne Saarakkalan Sen pituinen se johdattavat keskusteluun kielletystä rakkaudesta, vapaudesta ja kasvamisesta. Haastattelusta vastaavat Kallion lukiolaiset. Mmiisas nimellä tunnettu tubettaja Miisa Rotola-Pukkila ja tubettaja Nelli Orell keskustelevat  luovuudesta ja inspiraatiosta Kallion lukiolaisten kanssa.

Musiikkia ja musiikintekijöitä

Oman tiensä löytämisestä ja vähemmistöjen puolesta puhuu räppärinäkin tunnettu Mercedes Bentso. Melkoisessa vuoristoradassa elänyt Samu Haber paljastaa, mikä on pitänyt menestyneen muusikon pään koossa. Suosituissa lyriikkakeskusteluissa kuulemme, minkälainen on Anssi Kelan kirjoittajan identiteetti ja kurkistamme komeettamaisesti musiikkitaivaalle nousseen Ruusut-yhtyeen sanoituksiin, joista vastaavat Lauri Levoja ja Ringa Manner.

Tutustu tapahtuman koko ohjelmaan