Lasten ja koululaisten alue hurmaa kaikki!

Lasten ja koululaisten ihanalla alueella on kaksi ohjelmapistettä: Kumpula ja Toukola.

Alueen nimen mukaisesti ohjelma on suunnattu lapsille ja ohjelma myös kutsuu lapsia osallistumaan. Alueelta löytyy:

Lasten suursuosikit kuten Muumit, Kikattava Kakkiainen, Tanhupallo, TI-TI Nalle ja Sumu Sireeni-Aasi ovat tavattavissa alueella. Kävijöitä ilahduttaa myös lukukoira Börje ja kirjojen maailmaan pääsee uppoutumaan vaikka  Vantaan Sanataidekoulun pitämissä toiminnallisissa tuokioissa. Perheen pienimpien rakastama Pikku Kakkonen tuottaa ohjelmaa lavalle sekä perjantaina että lauantaina. Osa alueen ohjelmasta on ruotsiksi.

Ohjelmapisteiden lisäksi kannattaa vierailla myös Muumi-mökissä, Kirjakiskalla, Mehukiskalla sekä Skidi-kirjastobussissa.

Skidi-kirjastobussi

Tule tutustumaan kirjastopalveluihin, hankkimaan kirjastokortti sekä lainaamaan mielenkiintoista lastenkirjallisuutta tai palauttamaan sinulla lainassa olleet teokset! Levähdä hetki lukualueella kirjastoauton ulkopuolelle kirjojen ja lukutablettien parissa.

Kuvittajien lehtimaja

Koko perheelle suunnatussa Kuvittajien lehtimajassa on esillä tämän hetken lastenkirjakuvituksen koko värikäs kirjo. Osastolla on tunnin välein vaihtuvaa toimintaa kuten koko perheelle suunnattuja nonstop-työpajoja sekä livepiirustusta.

Tule tekemään osastolle kasvavaa luontoaiheista yhteisötaideteosta! Osastosta vastaa kuvittajien oma järjestö Kuvittajat ry.

Pikku Kakkosen satuhetket

Pikku Kakkosen satuhetket riemastuttavat pieniä messuvieraita perjantaina ja lauantaina. Satujen hykerryttävään maailmaan hypätään Pikku Kakkosen Veeran, Tuomon, Susannan ja Nallen kanssa. Kumpula-lavalla lauletaan, leikitään, lorutellaan, sekä kuunnellaan yhdessä tukiviitottuja satuja.

Satuhetken jälkeen Pikku Kakkosen kaverit ovat tavattavissa lavan lähellä Pikku Kakkosen puuhapisteessä. Puuhapisteessä voi hypätä ison television sisään ja leikkiä televisio-ohjelman tekemistä tai ottaa itsestään valokuvia Pikku Kakkosen juontajana. Puuhapisteellä voi myös pelailla ja taiteilla kuvia Pikku Kakkosen postiin.

Kukkasormuksia ja hiuskoristeita

Ihanan Kukkakirjan kirjoittaja ja floristimestari Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta tekee lapsille hurmaavia kukkasormuksia ja hiuskoristeita.

Lasten alueen levähdyspisteellä
sunnuntaina klo 14–14.30

 

Osta liput!