Skip to content

Vuoden 2021 erikoisohjelma – teemana dialogi

Ainutlaatuinen yhteisesitys ja Erätauko-keskusteluja

Kirjamessujen teemana on tänä vuonna dialogi. Teema muistuttaa kuuntelemisen, kunnioittamisen ja tasavertaisen keskustelun tärkeydestä. Teeman inspiroimana messuilla nähdään ainutlaatuinen yhteisesitys, jonka ovat luoneet kirjailija Pajtim Statovci sekä laulaja-lauluntekijät Ringa Manner ja Samuli Putro. Taiteilijat esittävät teoksen ainoastaan kerran lauantaina 30.10. klo 18.30 Senaatintori-lavalla. Teemaan liittyen messuilla järjestetään myös Erätauko-keskustelumenetelmään pohjautuvia keskusteluja yhteistyössä Erätauko-säätiön kanssa.

Koiran työ ottaa kantaa SOME-ilmiöön

Finlandia-palkittu Pajtim Statovci on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista kirjailijoista. Laulaja-lauluntekijä Samuli Putro on jo vuosikymmeniä koskettanut suomalaisia tarinallisilla sanoituksillaan, ja Ringa Manner on monilahjakkuus, joka tunnetaan Ruusut-yhtyeestä ja The Hearing -sooloprojektista.
Sosiaalinen media on polarisoinut tapaamme keskustella, olla toistemme kanssa. Koiran työ -esitys kokoaa yhteen tästä ilmiöstä syntyneitä tunteita ja pyrkii käymään niiden kanssa dialogia. Pitääkö aina olla jotakin mieltä? Miten elää, jos ei tiedä tai osaa olla mitään mieltä?, kertovat taiteilijat.
Teosta on tehty yhteistyössä paljon keskustellen, nauraen ja toisiaan inspiroiden. Statovci kirjoitti tekstin, johon Putro ja Manner loivat äänimaailman ja säestyksen. Prosessissa ovat olleet mukana myös nukketeatterintekijä Jonnakaisa Risto, äänisuunnittelija Karri Hyvärinen, valosuunnittelija Joakim Udd, teatterintekijä ja ohjaaja Akse Pettersson.
Koiran työ -teos on toteutettu Suomen Messusäätiön tuella.

Erätauko-keskustelut

Yhteistyössä Erätauko-säätiön kanssa toteutettavat Erätauko-keskustelut muistuttavat kuuntelemisen, kunnioittamisen ja tasaveroisen keskustelun tärkeydestä.

Kaipaatko rakentavaa ja tasavertaista keskustelua? Kokeile Erätaukoa!

Erätauko-keskustelu: Rakkaudesta ja pettymyksestä dekkareihin

Erätauko-keskustelu: Suomalainen kirjahylly – kotona vai kännykässä?

KirjaKallion Erätauko-keskustelu

Erätauko-keskustelu: Kritiikin voima